Le Jardin de Belgrade
2. apr
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Belgrade.SCAPES:LAB pokrenut je u aprilu 2014. godine uz podršku Kulturnog centra Beograda kao reakcija na odsustvo stručne diskusije o promovisanom projektu od “nacionalnog značaja” nazvanim “Beograd na vodi”.

Ova inicijativa okupila je arhitekte, urbaniste, aktiviste, mlade profesionalce i studente koji su četiri dana kroz radionice, diskusije i predavanja na različitim primerima razvijali znanja o tome šta su veliki projekti, kome / čemu služe i kako se sprovode, o globalnim tendencijama u rekonstrukciji gradskih područja, uticaju i pozadini velikih projekata, šta oni (treba da) sadrže i u kojim razmerama i, na kraju, kako da se razvija svest o stvarnim potrebama u post-tranzicionom društvu (društvu iščekivanja).

do
CZKD, Birčaninova 21
Belgrade.Scapes:Lab
Događaj na Facebooku

90 učesnika i oko 20 moderatora i gostujućih predavača iz Pariza, Ciriha, Bazela, Beograda, Novog Sada, Skoplja, Sarajeva, Podgorice i Banja Luke, bavilo se promišljanjem velikih projekata za grad (Beograd), pojmom grada kao fenomena, kao (nečije) namere, želje ili kao (ne)artikulisane šume usitnjenih interesa.

Rezultati su objavljeni u e-publikaciji.

I Think BG

Ovogodišnji Belgrade.SCAPES:LAB / I Think BG komparativnom analizom različitih modela i međunarodnih iskustava preispituje pozicije i značaj mišljenja (Beo)grada, kao takvog.

Na temelju vere u model “uradimo-zajedno”, a u saradnji sa nadnacionalnim istraživačkim timom iz Novog Sada, Beograda, Ciriha, Pariza, Čikaga, Amsterdama, Skoplja, Podgorice, Niša, Sarajeva, Banja Luke i Roterdama, biće održana konferencija, diskusije i radionice koje treba da artikulušu kolektivno „mišljenje Beograda – Thinking BG„.

Program konferencije možete da pogledate ovde.

Moda za kuću 29. decembar 2014. Izložba nameštaja i kućne dekoracije „Moda za Kuću” u KC Gradu Boogradski izlog 4. decembar 2014. Beograd 1405: Predstavljanje nove kolekcije umetničkih suvenira sajam nameštaja 26. avgust 7600. 52. Sajam nameštaja