cover kontras
24. jun
KULTURA · muzika

Pank-rok sastav „Kontras“ objavio je novi album „Smrt svetu“, u izdanju Mascom Recordsa. Beogradska promocija albuma održaće se u okviru „Singidunum festa“ na Kalemegdanu.

Dobro je poznato da muzičari u svom radu imaju prostora za kritiku savremenog društva i kontekstualizaciju aktuelnih društvenih problema. Bend „Kontras“ upravo čine takvi mladi i talentovani ljudi, koji svojom muzikom žele da pošalju jasnu poruku, ali na šaljiv i originalan način.

Bend „Kontras“ je nastao krajem 2012. godine i čine ga Milan Stevanović, Aleksandar Mitić, Petar Milošević, Edin Radončić, Lazar Nikolić i Ilija Stanković. Njihova muzika predstavlja kombinaciju ska i pank zvuka, a tekstovi pesama opisuju viđenje svakodnevice običnog čoveka.

Iza sebe imaju album „Grad“ iz 2014. godine, tri spota i pregršt nastupa u Srbiji i Bugarskoj, od kojih posebno izdvajaju nastup sa čuvenom ska grupom „The Toasters“ iz Njujorka.

Pored njih, na „Singidunum festu“, nastupiće i „Električni orgazam“, „Ritam nereda“, „Blaža i kljunovi“ i mnogi drugi.

Singidunum fest, Kalemegdan
Kontras
1190 rsd
Događaj na Facebooku

„Cilj naših pesama je da se ljudi malo trgnu i pogledaju oko sebe. Pre svega, poruke su upućene mladima, koji jedino i imaju snage da nešto promene. A promene su nam neophodne. Ne smemo da zaboravimo sve što nam se desilo, ne smemo da ne vidimo nepravedan sistem koji nas guši, ne smemo da se „pecamo“ na razne „mamce“ koje nam bacaju oni koji ne žele da se osvestimo. Drugarstvo, čast, data reč postale su apstrakcija, nisu deo našeg svakodnevnog života. Kada povratimo vrline, i kada budemo počeli da se borimo sa našim manama, vrlo brzo će se sve dovesti u red. Mi makar u to verujemo.“ izjavili su članovi benda povodom izlaska novog albuma.

Arsenal07 22. jun 2017. „Arsenal Fest 07″ u Kragujevcu 170226_DARKO_024_C 15. jun 2017. Darko Rundek u junu nastupa na Tašu! Ministry Promo pic 2017 4. jun 2017. „Ministry“ prvi put pred beogradskom publikom Sara Renar 1. jun 2017. Sara Renar na otvaranju drugog „Dok’n’Ritam“ festivala · · · · · · · ·