Kralj Čačka
20. avg
KULTURA · muzika

April u Mikser House-u započinje muzičkim događajem za pamćenje, kada će u Karađorđevoj 46 nastupiti jedan od omiljenih gradskih izvođača, Kralj Čačka.

Nenad Marić, poznatiji kao Kralj Čačka, će 1. aprila prvi put nastupiti pred beogradskom publikom u većem koncertnom prostoru, ali uz ništa manje intimnu atmosferu u kojoj će prisutni nesmetano uživati u numerama nekrunisanog vladara muzike koju je teško svrstati u bilo koju kategoriju.

Muzički urednici i kritičari ga obožavaju: za njih, Kralj je tihi buntovnik i sanjar, srećna kombinacija zanatlije i umetnika, harizmatični zabavljač s porukom, hroničar i raspevani mudrac. Kolege ga uvažavaju i redovno dolaze na njegove svirke, a publika u njemu vidi ono što želi da vidi, najčešće srpskog Toma Vejtsa, što je već godinama nadimak ovog talentovanog Čačanina.

Mikser House, Karađorđeva 46
Mikser House
400
Događaj na Facebooku

Kralj Čačka nam svojim koncertima iznova dokazuje da je muzika isključivo pitanje ljubavi i emocija, a bilo da je u pitanju bluz, džez ili šetnja kroz stari domaći folk, Kralj Čačka je originalan utoliko što zapravo u tom polju nema trenutno nikakvu konkurenciju na domaćoj sceni. Na sve to on dodaje i socijalno angažovane komentare, koji su često uvijeni u metafore o vremenskim prilikama, kretanjima cena na tržištu i sličnim relativno trivijalnim stvarima.

Boemija, šarm gubitnika, distanciranost, teme su koje ga prate i opisuju, pogotovo u svetlu činjenice da još uvek nije objavio studijski album, tako da na radiju uglavnom možete da čujete onu jednu njegovu pesmu: hit singl Avatar, izdat krajem prošle godine.

Holy Wave 20. avgust 1600. Bend Holy Wave iz Teksasa u Beogradu Kanda kodža i Nebojša 12. mart 2016. Kanda kodža i Nebojša slave 25. rođendan Luz Kasal 12. mart 2016. Španska diva Luz Kasal na Guitar Art festivalu cover1 20. avgust 5200. Guitar Art Festival 2016 · · ·