Lačni Franc
22. dec
KULTURA · muzika

Legendarni slovenački bend Lačni Franc održaće u petak veliki koncert u Domu omladine Beograda. Biće to novogodišnji poklon Zorana Predina i ekipe fanovima u Srbiji, a ujedno i prilika da publika prvi put uživo čuje stvari sa njihovog poslednjeg albuma „Svako dobro“.

Osim novih pesama, koje je nahvalila kritika u svim ex Yu državama, publika će uživati i u starim dobrim hitovima poput „Naj ti poljub nariše usnice“, „Ne mi dihat za ovratnik“, „Praslovan“, „Na svoji strani“, „Čakaj me“, “Zarjavele trobente” , “Tisoč modrobelih rožic”, „Vaterpolist“ i drugim.

Oni koji su imali prilike da čuju Lačni Franc u novoj postavi kažu da zvuče puno žešće od one originalne, a svaki koncert završava se akustičnim gitarama i horskim pevanjem sa obožavaocima.

Dom omladine Beograd
Dom omladine Beograd
1300 rsd
Događaj na Facebooku

Iz benda najavljuju da će im se na bini te noći, svojim glasovima i instrumentima, priključiti i nekoliko njihovih poznatih beogradskih prijatelja iz sveta rokenrola i glume, ali njihova imena još uvek drže u tajnosti. Osnovani u Mariboru sada već davne 1979. godine Lačni Franz su odmah po pojavljivanju izazvali pažnju crnohumornim, politički osvešćenim, ali i ljubavnim temama. Stihovi Zorana Predina prožeti satirom i ironijom nagoveštavali su ono što će se kasnije desiti sa Jugoslavijom, što nije naišlo na odobravanje političkih moćnika i kulturnih aparatčika u ondašnjem komunističkom sistemu.

Nakon 9 objavljenih izdanja bend prestaje sa radom 1994. usred građanskog rata, a Predin godinama kasnije nastavlja sa solo karijerom, u kojoj je veliku pažnju izazvala pesma Kosa boje srebra – posvećena njegovoj platonskoj ljubavi, nikad prežaljenoj klavijaturistkinji EKV Margiti Stefanović. Godine 2014. on okuplja neke nove mlade snage sa kojima kreće da svira ali i komponuje, što za rezultat ima jubilarni, deseti album Svako dobro (2016), na kome se nalaze nove verzije nekoliko starih stvari, ali i sedam kompletno novih autorskih pesama.


Massimo 22. decembar 2017. Massimo Savić nastupa u Sava Centru Aleksandar Karaulić 14. decembar 2017. Bojana Vunturišević u Parobrodu jazzanova12 12. decembar 2017. Jazzanova stiže u Beograd u decembru marizacover 7. decembar 2017. Poklanjamo vam karte za koncert Marize · · ·