Laka
17. avg
KULTURA · muzika

Za Laku, sarajevsku muzičku atrakciju koju čine Elvir i Mirela Laković, vlada mišljenje da je najpozitivniji sastav na regionalnoj muzičkoj sceni. U Beogradu ih dugo nije bilo, a u Novom Sadu do sada nikada nisu nastupali. Premijerni nastup u Novom S​adu pripremaju za subotu, 18. april, kao specijalni gosti na koncertu Obojenog programa​​​ ​u klubu​ ​The Quarter, a u prestonici će nastupiti već sledećeg dana tako da će svi oni koji budu sprečeni da ih gledaju u Novom Sadu moći to da učine u beogradskom Mikser Houseu​.

Mikser House, Karađorđeva 46
Mikser House
Događaj na Facebooku

U slučaju da se odlučite za prestonicu, važno je da znate da će vam Laka pokloniti besplatan koncert! Ovaj duo na muzičkoj sceni egzistira još od davne 1998. godine, a 2008. godine je postao i evropska atrakcija kada je sa hit singlom Pokušaj predstavljao Bosnu i Hercegovinu na izboru za pesmu Evrovizije. Zahvaljujući ekstravagantnom stilu, maštovitoj scenografiji, inspirativnim kostimima ​i​ izvrsnom smislu za humor, Laka je jedinstvena pojava na regionalnoj muzičkoj sceni. Laka i Mirela jednom godišnje serviraju novi hit koji se ubrzo nađe na svim domaćim top listama i osvoji srca njihove verne publike. Aktuelni singl Poželjenje plasirali su krajem prošle godine​​ ​i​​ ​vratili su se u žižu interesovanja domaće publike.

Pesmom Pokušaj Laka je ovenčan i MTV nagradom za Best Adriatic ​​Act, a u kolekciji ovog šarmantnog muzičkog sastava su i nagrade Davorin (za rock pesmu 2003. godine – singl Mor’o), Indexi (nagrada za debitantski album Zec)​, RSG (nagrada za pesmu godine Zec).​ Laka je ​​Pokušaj, Laka je ​​Stvorenje, Laka su ​​Gasovi – oni koji izazivaju osmeh na licu, oni koji su nam neophodni za konačan dolazak proleća.

Resonate festival 2015. 16. april 2015. RESONATE Live predstavlja: RED BULL Music Academy Night Spring Buzz 16. april 2015. Veliki Spring BUZZ u Božidarcu! Resonate 2015. 13. april 2015. Resonate festival 2015. John The Conquerer 12. april 2015. John The Conqueror: Veče bluz-roka u KC Gradu · · · ·