Left Lane Cruiser
10. nov
KULTURA · muzika

U vreme kada su se pre desetak godina formirali bilo je dosta drugih duo bendova sa istovetnom postavom: gitara/vokal i bubnjevi/vokal. Takođe, većina njih kretala se u istim ili vrlo sličnim žanrovskim vodama (garage rock / trash-blues), ali se dvojac iz Indijane izdvojio iz mnoštva pre svega zahvaljujući energičnoj i sirovoj interpretaciji bilo na pločama, bilo na živom nastupu, a Mississippi Blues uvaljan u Hillbilly/Punk-Rock, pa i Heavy Metal nasleđe momaka iz Indijane učinio je da su Left Lane Cruiser danas vodeći bend Garage/Blues žanra. Pre sedam godina u okviru svoje prve evropske turneje svirali su u Beogradu i taj se koncert još uvek prepričava.
Bučne, garažne verzije slavnih bluz pesama likova poput Juniora Kimbrougha, Hond Dog Taylora, Hendrixa, Rolling Stonesa potvrđuju aksiom da bluz uvek zvuči svežije odsviran na garažni način raspojasano i spontano.

Kc Grad, Braće Krsmanović 4,
Bad music for bad people
1200
Događaj na Facebooku

Tri istetovirana skejtkoraša iz Indijane šibaju neušminkani, prljavi bluz rok i hilbili pank koji zvuči kao da je Hound Dog Taylor poživeo još 5 godina da snimi Ace Of Spades ploču sa Motorhead! Ovo se čini vrlo realnom prvom utisku posle slušanja nedavno objavljenog sedmog albuma Dirty Spliff Blues (Alive Records, 2015). Left Lane Cruiser postoje od 2004. U početku si bili trio (gitara/vokal, bas i bubnjevi/usna harmonika/razne perkusije), ali je basista ubrzo napustio bend, a kao duo nastupaju i snimaju od 2004. do 2013.

Novi album donosi i novu postavu. Left Lane Cruiser sada su ponovo trio, ali ne prestaju da iznenađuju nekonvencionalnošću obzirom da basista Joe Bent pored basa svira i skejtbord slajd gitaru Skiddley-Bow (ušnirana žica između osovina prednjih i zadnjih točkova daske) i njegov performans će sigurno biti propraćen euforijom na svakom živom nastupu benda.

Jose Gonzales 8. novembar 2015. José González u Beogradu 8. novembra Milan Mladenović 8. novembar 2015. U čast Milanu Mladenoviću – EKV tribute koncert Brit Floyd Performing at Liverpool Echo Arena - 22-01-2011 7. novembar 2015. Brit Floyd – najbolji svetski Pink Floyd šou ponovo dolazi u Beograd! coverzoster 6. novembar 2015. Zoster nastupa u Mikser Houseu · ·