Roni Sajz u Beogradu
26. avg
KULTURA · muzika

Sjajna vest za sve ljubitelje kvalitetnog drum’n’bass zvuka! U naš glavni grad stiže legenda ovog žanra, čuveni Roni Sajz, koji će krajem novembra nastupiti u Magacin Depou na događaju posvećenom petnaestogodišnjici rada DJ asocijacije Codex. Roni će u 21. novembra u Magacin Depou nastupiti sa Youngman MC-jem, a domaću podršku činiće Codex, Rahmanee, Necone, Cooby Selecta, uz B2B set Senzzora i Bohemiana. Prvi pravi solo album „Touching Down“ Roni je objavio 2002. godine, a izdanje je i do dan danas ostalo jedno od najprodavanijih kada je nezavisni d’n’b žanr u pitanju. Sledi izdanje „Return To The V“ iz 2005. godine, a tri godine kasnije Roni objavljuje deluxe verziju višestruko nagrađivanog albuma „New Forms“ za izdavačku kuću Universal.

Magacin Depo
Suga.Suga
600
Događaj na Facebooku

Ronijevo muzičko putešestvije počinje kada su ga sa 16 godina izbacili iz škole, što je on pokušao da nadomesti posećivanjem prvih haus žurki u rodnom Bristolu. Ovde je dobio inicijalno interesovanje za muzičku produkciju, a razne cake iz tadašnje produkcije zvuka pokupio je u lokalnom klubu za mlade. Uskoro kupuje sempler i pravi sopstveni studio kod kuće, a poznanstvo sa Krustom, ranih 90-ih godina prošlog veka, bilo je sudbonosno za obojicu muzičara. Kroz njihovo druženje i saradnju nastaju etikete Full Cycle i Talkin’ Loud, koje su Roniju donele zamah i priznanje na muzičkoj sceni i napravile pravi uvod u „New Forms“ LP kojim je Roni Size & Reprazent krenuo u osvajanje sveta! Do 1999. godine i drugog projekta pod nazivom In The Mode, Roni je već bio dobro povezan u muzičkoj industriji, pa se tako na ovom izdanju našlo nekoliko numera na kojima su gostovali Method Man i Rage Against The Machine.

Vlada Divljan i Ljetno Kino Big Band 1. novembar 2014. Leto u Beogradu sa Divljanom i Kinom – otkazano Artan Lili 24. oktobar 2014. Artan Lili u KC Gradu Lačni Franz 24. oktobar 2014. Ponovo mladi: Lačni Franz nastupa u Mikseru beogradski džez festival 24. oktobar 2014. 30. jubilarni Beogradski džez festival · · · · ·