Vlada Divljan i Ljetno Kino Big Band
1. nov
KULTURA · muzika

Pošto nas je lepo vreme ovog leta skoro potpuno zaobišlo, Divljan i Kino će se potruditi da u Beogradu konačno naprave „pravi letnji ugođaj u inat klimi koja nas ignoriše“. Jedan od najcenjenijih pop autora bivše Jugoslavije, nekadašnji vođa kultnih Idola Vlada Divljan snimio je CD EP „Četiri godišnja doba“ (2012) sa zagrebačkim Ljetnim kino Big Bandom, kog predvodi njegov stari prijatelj gitarista Maks Juričić (ex Film, ex Vještice…), a njihov zajednički nastup očekujemo ove jeseni u Domu omladine Beograd. Pored hitova sa CD-a („Samo jednu ljubav imam“, „Najlepša“…), Divljan i Kino uživo će izvesti legendarne hitove Idola („Ona to zna“, „Rusija“…) i ljubavne pesme Divljanove samostalne karijere („Odnesi me, „Sve laži sveta“…) u novim, lepršavim, za ples pogodnim verzijama.

Dom omladine Beograd, Makedonska 22
Long Play
900

Vlada Divljan i Ljetno kino Big Band već su jednom trijumfovali u Beogradu u junu 2013. godine dvopipočasovnim koncertom u krcatoj bašti Studentskog kulturnog centra, uprkos kiši. Ljetno Kino Big Band pored Juričića, Matulića i Filipovića, čine i basista Marino Pelajić (ex Film, Haustor, Le Cinema), saksofonista i klavijaturista Psihomodo popa Jura Novoselić (ex Film, Haustor, Disciplina kičme) koji se sada pokazao kao izvanredan harmonikaš. Za električno čelo je zadužen Stane Kovačić, Ante Prgin-Surka za beatbox, a Radislav Jovanov-Gonzo za „sitne“ udaraljke.

– Sve je počelo od Najlepše koju je Maks poželeo da obradi, ja sam predložio da snimimo i Samo jednu ljubav imam, a kako su nam obe od početka zazvučale dobro, rešili smo da snimimo još Vodim te na more i Iza osmeha, i prisetimo se pomalo zaboravljenog EP formata. Kada smo preslušali sve pesme zajedno, svaka nas je asocirala na po jedno godišnje doba, pa smo rešili da to nazovemo 4 godišnja doba, kaže Divljan.


Lačni Franz 24. oktobar 2014. Ponovo mladi: Lačni Franz nastupa u Mikseru beogradski džez festival 24. oktobar 2014. 30. jubilarni Beogradski džez festival Artan Lili 24. oktobar 2014. Artan Lili u KC Gradu Nenad Ivović 20. oktobar 2014. Klavirski virtuoz Nenad Ivović u ciklusu sa FMU-a · · · ·