LP Duo
24. jan
KULTURA · muzika

U Mikser Houseu će nastupiti jedan od najboljih kamernih ansambala u Evropi, LP Duo koji čine pijanisti Sonja Lončar i Andrija Pavlović, koji su pre nekoliko meseci održali svoj debitantski koncert u čuvenoj koncertnoj dvorani Karnegi Hol u Njujorku. Dan nakon koncerta čuvene bluz gitaristkinje i pevačice Ane Popović, na binu Mikser Housea dolaze još dvoje muzičara čiji je talenat prepoznat na internacionalnoj muzičkoj sceni, što je pokazao njihov nedavni nastup u Karnegi Holu. Svojom redovnom koncertnom aktivnošću, LP Duo doprinosi promociji domaće i regionalne muzike koju premijerno izvodi svuda u svetu, a publika u Evropi ih već uveliko prepoznaje po karakterističnom repertoaru i posebnom umetničkom izrazu. Više od decenije, LP Duo eksperimetiše sa beskrajnim mogućnostima sviranja na dva klavira, razvijajući inovativni pristup savremenoj klasičnoj muzici a njihovi nastupi poseduju eleganciju klasike, slobodu džeza i žestinu roka.

Mikser House, Karađorđeva 46
Mikser House
500
Događaj na Facebooku

Njihova poslednja dva albuma, koja su objavljena u Danskoj i Srbiji, moći će ovom prilikom da se kupe po specijalnim cenama a od sada su dostupni i online putem Itunes, Deezer, Spotify, Amazon, i mnogih drugih platformi. U 2008. godini, LP Duo je proglašen jednim od 8 najboljih dua na najvećem svetskom takmičenju klavirskih dua u Majamiju. Osnivači su festivala Keyboard Days posvećenom klavijaturnim instrumentima i savremenoj i novoj muzici.

ana popović 23. januar 2015. Ana Popović nastupa u Mikser Houseu Hype bend - humanitarni koncert pomoći 22. januar 2015. Humanitarni koncert za Gagu Lee na Vračar Rocks festivalu Stuttgart Online 20. jul 2000. Stuttgart Online najavljuju ”the best of” koncert Denis Katanec 10. januar 2015. Denis Katanec i Triko u Kulturnom centru Grad · ·