download
15. apr
KULTURA · muzika

Četiri godine posle prvog koncerta u Beogradu, koji je oduševio publiku, slovenački muzičar Robert Pešut Magnifico (Manjifiko), sa gostima, ponovo će pružiti nezaboravan ugođaj beogradskoj publici 15. aprila u Belexpocentru. Magnifico važi za jedno od najintrigantnijih imena Slovenije i bivše Jugoslavije, kada je reč o regionalnoj muzičkoj sceni. Poznat je po eklektičnom zvuku i prepoznatljivom humoru, a poigravanje sa raznovrsnim žarovima postalo je njegov zaštitni znak. Svoju muziku opisuje kao retro šik, kombinaciju balkan-disko šlagera i džeza.
Komponovao je muziku za više srpskih i slovenačkih filmova, a svakako da je najpoznatija njegova saradnja sa glumcem, režiserom i producentom Draganom Bjelogrlićem. Autor je muzike za filmove „Montevideo, Bog te video!” i „Montevideo, vidimo se!”, a tokom ovih projekata sarađivao je sa španskom divom Luz Kasal i srpskim vojnim orkestrom „Stanislav Binički”. Takođe, autor je muzike za popularnu seriju „Senke nad Balkanom”.

Belexpocentar, Španskih boraca 74/A
Strangefear
1190 RSD/1790 RSD
Događaj na Facebooku

Tokom muzičke karijere duge dve i po decenije izdao je 11 albuma i izgradio je svetsku karijeru. Njegov album Export/Import je 2004. godine izdala izdavačka kuća Sony, a album Magification, objavljen je za uglednu izdavačku kuću Piranha Musik. Hitovi kao što su: Samo malo, Pukni zoro, Hir aj kam, hir aj go, Giv mi mani, Divna, Silvija i Pismo kumu (Rambo Rambo) rado su slušani i na festivalima poput Szigeta. Album pod nazivom Charlatan de Balkan, na kojem su gostovali Symbolic Orchestra (gudači), Ivan Pavlović, The Frajle (prateći vokali), Oktet Kavsov brat i drugi, objavljen je 2016. godine.

Ulaznice za beogradski koncert Magnifica, mogu se nabaviti putem Eventim i Gigstix prodajne mreže.

GileMagicBushfotoTeodorLazarevVeca 9. mart 2018. Dom omladine Beograd: Giletove retko svirane pesme Kraftwerk 3D 24. februar 2018. KRAFTWERK 3-D koncert mostarsevdahpromo 14. februar 2018. Mostar Sevdah Reunion: Ljubav, strast i čežnja za Dan zaljubljenih plakat-nemanja-2018-001cover 4. februar 2018. Nemanja Radulović dva dana zaredom na Kolarcu · · ·