Magnifico
18. okt
KULTURA · muzika

Slovenački muzičar Magnifico poznat po hitovima „Samo malo“, „Hir aj kam hir aj go“, „Giv mi mani“ i „Pukni zoro“ održaće svoj prvi samostalni koncert u Beogradu 18. oktobra u Sava centru, uz brojne goste i pratnju the Serbian Army Orchestra. Magnifico & the Serbian Army Orchestra (Umetnički ansambl Ministarstva odbrane Srbije „Stanislav Binički“) do sada su održali 15 koncerata u Sloveniji, Italiji i Švajcarskoj, a Sava centar najavljuju kao „grande finale“ zajedničke saradnje započete snimanjem muzike za hit filmove i tv seriju „Montevideo“.

do
Sava Centar, Milentija Popovića 9
Long play
2.500, 2.200, 1.800, 1.500

„Beograd ima posebno mesto u mom srcu, a i cela priča je krenula odavde. Koncert će zbog svega toga biti naravno poseban! Uz the Serbian Army Orchestra i moj bend, tu će biti režiser Dragan Bjelogrlić, glumci i saradnici na filmu, tako da će to u neku ruku biti zadnja klapa ‘Montevidea'“, najavljuje Magnifico.

„Pošto je Sava centar fina šminkerska dvorana, i mi ćemo svirati onako fino šminkerski. Sviraćemo muzičke teme i pesme iz oba ‘Montevideo’ filma, i neke moje starije stvari koje su aranžirane za orkestar. To je koncert pun emocija. Mešaju se suze i smeh, tuga i veselje. Ako vas to ne zanima, dođite zato što stvarno dobro izgledamo i odlično sviramo“, poziva Magnifico.

JoanBaez 18. oktobar 2014. Joan Baez u Beogradu Figarova ženidba 18. oktobar 2014. Direktan prenos opere „Figarova ženidba“ iz Metropolitena kristali 17. jun 9600. Kristali slave 20. rođendan u Domu omladine grant hart 17. jun 7800. Grant Hart (ex-Hüsker Dü) nastupa na trećem PARALEL festivalu