Mapa kao medij
23. feb
PULS GRADA · dizajn

Organizacija Tačka Komunikacije uz podršku Umetničkog prostora U10 organizuje seriju predavanja na temu “Mapa kao medij”. Ovaj događaj namenjen je studentima i profesionalcima različitih usmerenja, ali i svima onima koji mape u širem kontekstu vide kao sredstvo u okviru svog umetničkog ili društvenog delovanja. Potrebu za mapama danas imaju svi – mediji, istraživači, aktivisti, marketing agencije, umetnici, istoričari, dizajneri. One se kroz istoriju koriste u najrazličitije svrhe i sa raznorodnim namenama. Sredstvo su komunikacije i prezentacije raznorodnih sadržaja, orijentacije, istovremeno i istorijski dokument ali i polje za izražavanje određene političke ideologije. Danas, u svetu digitalnog, kaкo se čini, ovaj mediji pronalazi svoju najširu primenu jer je njegovo korišćenje postalo lako dostupno, a informacije koje pruža lako čitljive.

U10, Kosovke devojke 3
Tačka komunikacije
Događaj na Facebooku

Seminar Mapa kao medij, organizovan je uz značajnu podršku Telenor fondacije, i ima za cilj da kroz nekoliko stručnih predavanja, multimedijalne prezentacije, primere dobre prakse i otovrene razgovore objasni istoriju korišćenja mapa, njihovu savremenu primenu i brojne mogućnosti koje one pružaju. Ceo događaj biće održan u samoorganizovanom Umetničkom prostoru U10, koji je u Beogradu postao prepoznatljiv po tome što kroz različite programe podržava i afirmiše mlade umetnike, nove teme i pitanja u oblasti vizuelnih umetnosti i komunikacija. Zbog ograničenog broja mesta, potrebno je da slanjem prijave (ime, prezime, broj telefona, zanimanje, fakultet ili institucija iz koje učesnik dolazi) potvrdite svoje učešće na info@tackakomunikacije.org. Prijave se primaju do 20. februara.

Nedelja dizana u Mikser Houseu 1. februar 2015. Nedelja u znaku „Ljubavi i mode“ Grupa Škart 27. jun 2600. Grupa Škart u Novoj Iskri Mikser Design Market 7. decembar 2014. Počinju zimske čarolije: Mikser Design Market Aks me Anything 27. jun 6000. AKS ME ANYTHING gostuje na Belgrade Behance Reviews · ·