Marinirani vinili u KcGrad
30. maj
PULS GRADA · clubbing

Pretposlednji dan maja u KC Gradu posvećen je užitku više čula. Biće to veče koje će u sebi spojiti rafinirani house zvuk i delikatesnu zakusku. U saradnji „Soul print“ record labela, restorana Dijagonala 2.0 i KC Grada biće predstavljeno novo izdanje, tačnije vinil za Soul print iz Beograda. Specijalni gost ovom prilikom biće francuski producent Life Recorder iz Marseja, a celo veče će biti začinjeno ukusnim zalogajama iz proverene kuhinje restorana Dijagonala 2.0. Vrlo važna informacija je da će se cele noći muzika slušati isključivo sa vinila. Life recorder od sredine ’90-tih putuje predelima techno & house muzike pod jakim uticajem nekih od heroja detroitskog i čikaškog zvuka kao što su Juan Atkins, Larry Heard, Ron Trent ili Jeff Mills.

Kc Grad, Braće Krsmanović 4,
Kc Grad
300

Počevši svoju producentsku karijeru na starim magnetofonima, a zatim ušavši u vinilni svet, objavljuje svoju prvu traku 2006. za etiketu Cod 316 Recordings. Godine iza te predstavljaju period konstanog učenja, nastupa širom Evrope i pre svega iskrene želje da održi i kroz svoju umetnost izrazi vezu između muzike i samog života. U protekle tri godine pokazuje novu, zreliju i introspektivniju fazu koja rađa nova izdanja za “kuće kvalitetnih vinila”, poput Atmospheric Existence (UK), Troubled Kids records (Španija), Snapshot (UK), za beogradski Soul Print records, ali i čuvenu Aesthetic Audio iz Detroita.

Soul Print Recordings je grupa beogradskih DJ-eva i producenata Akioki, DJP i Petkovski. SLP teži da istraži i definiše sve varijante i nijanse deep house žanra i konstantno podstiču kontinuirani protok ideja i kreativnost kolega producenata, kao i razvoj novih umetnika i njihovih stilova. Do sada su objavili nekoliko digitalnih i dva vinil izdanja na kojem se pojavljuje i Life Recorder. Narednu ploču koja izlazi pocetkom juna potpisaće dva vrlo poznata imena: veteran američke scene Brian Harden iz Čikaga i popularni francuski producent Anaxander. Vlada Janjić predstavlja jednu od ključnih figura na beogradskoj elektronskoj sceni još od njenog ustanovljenja pa do dana današnjeg. Dobrodošli na 8 sati praznika ukusa za sva čula!

Barutana techno otvaranje 8. maj 2015. Vodimo vas na veliko techno otvaranje „Barutane“ ovog vikenda Ozric Tentacles 20. avgust 7600. Ozric Tentacles prvi put u Beogradu RodHad u Drugstoreu 24. april 2015. Berlin techno u Beogradu: RODHAD u klubu DRUG§TORE DJ Sam Paganini 4. april 2015. Sam Paganini: Omiljeni DJ Adama Beyera i Svena Vatha dolazi u Beograd · · ·