Mark Lanegan u februaru u Beogradu
24. feb
KULTURA · muzika

Mark Lanegan Band i njegov „Fantomski radio“ osvajaju Balkan – koncertima u Kotoru, Skoplju, Zagrebu i Beogradu. Koncert u prestonici Srbije će se održati u februaru 2015. u sali Amerikana Doma omladine Beograda. Ovo je treći koncert Marka Lanegana u samo tri godine i treći album koji promoviše u našim krajevima – „Blues Funeral“, „Imitations“ i sada „Phantom Radio“. Nikada do sada nijedan muzičar nije uradio tako nešto u Srbiji! Oba prethodna Laneganova koncerta bila su rasprodata i to je dovoljno upozorenje za sve da karte ovog puta kupe na vreme. Svemirski bluz se vraća u Beograd!

Dom omladine Beograd, Makedonska 22
Odličan hrčak&POP Depresija
1700
Događaj na Facebooku

Tokom tridesetogodišnje muzičke karijere Mark Lanegan je objavio devet zapaženih solo albuma, ali takođe i niz ploča sa svojim matičnim bendom, Screaming Trees. Mark u uzbudljivom muzičkom životu beleži i saradnju sa brojnim muzičarima, koji su dodatno potvrdili njegov autoritet na rok sceni: Nirvana, Queens of the Stone Age, Greg Dulli (Twilight Singers), Isobel Campbell, Duke Garwood, Melissa Auf der Maur, Martina Topley Bird, Creature with the Atom Brain, Bomb the Bass, Soulsavers, Mad Season, Moby, The xx

Mark Lanegan je Phantom Radio komponovao ne u studiju ili za radnim stolom, već u svakodnevnom životu hvatajući one linije koje se čine neuhvatljivim, a koje spajaju fikciju i realnost – ritam sekciju je osmislio na aplikaciji za smartfon koja sadrži njegove omiljene ritam mašine Roland 808 i 909, inspiraciju je tražio vozeći se Los Anđelesom i slušajući kraut rock, new wave, garage punk radio stanice, a poeziju pisao svakog dana. Uveče bi većinu materijala bacao, a za “za dalji rad” ostavljao bi samo one esencijalne delove.

Kao i prethodna dva puta, na koncert u Beograd Mark Lanegan dovodi i brojne ugledne goste koji će biti muzička podrška njegovom MLB-u i koji će učiniti da ovaj Rolling Thunder Revue XXI veka bude još jednom događaj za pamćenje.

Roni Sajz u Beogradu 20. avgust 7200. Legenda Roni Sajz stiže u Beograd Teofilovići 10. novembar 2014. Teofilovići i Miroslav Tadić nastupaju na Kolarcu KKN koncerti u Novom Sadu i Beogradu 20. avgust 4000. Kanda, Kodža i Nebojša promovišu novi album u Novom Sadu i Beogradu Atheist Rap 20. avgust 6800. Atheist Rap u Božidarcu · · · ·