final 1805-mathame-radio-slave-fb-event-cover
18. maj
PULS GRADA · agenda

U subotu 18. maja izvodimo Apgrade na otvoreno! Okruženi zidinama Barutane, slušaćemo nove zvezde Afterlife koncepta, duo Mathame, koji dolazi sa podnožja Etne ali i iz kreativnog okruženja nesumnjivo najznačajnijeg svetskog klabing brenda današnjice koji predvode Tale Of Us. Ovu noć u beogradskom klubu sa najlepšim svitanjima upotpuniće Radio Slave, duže od dve decenije aktivna sila andergraund dens scene, dok će domaću podršku pružiti Marko Nastić i Vlada Janjić. Karte za prvi ples na otvorenom u petoj Apgrade sezoni dostupne su na blagajnama kao i na onlajn servisima Gigstix.com i Tickets.rs po prvim cenama od 890 i 1190 RSD.

do
Barutana, Donji grad, Kalemegdan
Apgrade
890, 1.190 RSD
Događaj na Facebooku

Tale Of Us su prošlog leta svoje setove redovno zatvarali numerom Nothing Around Us sa prvog Mathame izdanja za Afterlife. Ove godine podijume širom sveta sa podjednakim uspehom okupira njihov novi veliki hit Skywalking, pravi sledbenik futurističkog i bajkovitog zvuka koji Amadeo i Mateo Đovaneli donose u svet klabinga. Pre toga su put do zvezda prokrčili izdanjima za Souvenir, Oddity i Baastard, lejbl iza kog stoji VAAL, gošća na prvom Apgrade partiju ove sezone. Dok dvadesetjednogodišnji Amadeo ima njuh za senzibilitet savremenog podijuma, deceniju stariji Mateo predstavlja intuitivnu, duhovnu i oldskul stranu ovog perspektivnog dua.

Kao osnivač legendarne kuće Rekids, Met Edvards je dao poseban doprinos razvoju talenata kao što su Mr, G, Spenser Parker, Nina Kravic, Sebo K, Pegi Gou. Kao producent stoji iza brojnih pseudonima i saradnji (pomenimo Rekid, Cabin Fever, Quiet Village) od kojih je ipak najprepoznatljiviji Radio Slave – uticajni autor, DJ, ljubitelj edita i traženi remikser čiji unikatan potpis u svojoj diskografiji ima širok spektar imena iz sveta plesne muzike i šire, pored ostalih Agoria, Slam, Karl Kreg ali i UNKLE, New Order, Kajli Minog. U Berghainu i Panoramabaru od 2007. godine organizuje Rekids žurke, a svoju nepogrešivu plesnu recepturu redovno deli sa publikom najrelevantnijih klubova sveta. U Beogradu očekujemo set koji obiluje optimalnim, energicnim klupskim tehno zvukom.

Jedan od najistaknutijih srpskih producenata i najvećih miljenika domaće publike Marko Nastić čiju dve decenije dugu karijeru prati i međunarodni uspeh se još jednom pridružuje Apgrade lajnapu. Noć pod zvezdanim nebom u Barutani pojačaće i Vlada Janjić, jedan od Apgrade osnivača i veteran scene elektronske muzike u Srbiji.

I u svojoj petoj sezoni Apgrade postavlja legende koje stoje iza onog što danas definiše andergraund plesnu muziku naspram novih imena koja su na putu do globalne popularnosti ili je odnedavno uživaju. Kao i uvek, uzbuđeni smo da posvedočimo noći koju će ova kombinacija da iznedri.

ADSUUSq4 20. april 2019. Gem, Set, meč! Set Troksler prvi put u Beogradu BGKO promo 16. april 2019. Barcelona Gipsy Balkan Orchestra dolazi u Srbiju Catrin Finch & Seckou Keita B2 prikaz 16. april 2019. Katrin Finč i Seku Keita u Domu omladine Beograda, 16. april 2019. u 20h Musicology - Manu Katche 1 - autor Maja Medić 14. april 2019. Nesvakidašnji spoj – Manu Kače i Matija Dedić na zajedničkom nastupu u Beogradu · · · ·