Ti, Miki Solus i Jovanović
23. okt
KULTURA · muzika

Nakon što je 17. oktobra, Del Arno Band svečano otvorio petu sezonu Vračar Rocks! festivala, svakog petka, a često i subotom, u Centru za kulturu ,,Božidarac“ Beograđani će biti u prilici da vide nastupe najaktuelnijih bendova sa regionalne scene.
Naredne nedelje, na poznatoj adresi, nastupiće psihodelični pop duo iz Beograda, grupa Ti, njihov sugrađanin Jovanović, i Miki Solus, zagrebačka atrakcija koja godinu dana unazad klupske scene širom Balkana čini zabavnijim nego ikad.
Pesmama „Pun kufer“, ,,Hipster“, ,,Robi Prosinečki“, nesvakidašnjim humorom i pomerenim muzičkim izrazom, Miki Solus se vrlo brzo izdvojio kao jedan od najoriginalnijih izvođača u regionu. Akustični rep, s primesama energičnih i brzih jazz/punk elemenata… tako opisuju Mikija Solusa… U stvari, to što radi Miki Solus, kantautor koji je rekao ,,Ne!“ gitari i seo za klavijaturu, nije lako opisati.

Centar za kulturu "Božidarac", Radoslava Grujića 3
Centar za kulturu "Božidarac"
400
Događaj na Facebooku

Neki bi rekli da je Miki Solus muzički stand up – žurka koja se sa bine u roku od pesme, dve, proširi čitavim koncertnim prostorom u kojem, naprasno, svi postaju nasmejani. Sa Miki Solusom kome će ovo biti prvi nastup na Vračar Rocks! festivalu, nastupiće i grupa Ti – zavodljivi duo koji čine Ilija Duni i Trajče Nikolovski, a koji nije potrebno posebno predstavljati niti posetiocima Božidarca, niti koncertnoj publici uopšte. Neverovatan je broj koncerata koje su Ilija i Trajče odsvirali u regionu, što solo, što na festivalima, sa jednim EP-jem Koliko dana i dva albuma, Vidimo se! i Život u dvoje objavljena u relativno kratkom vremenskom roku.

U Božidarcu su na domaćem terenu, te očekujemo eksploziju kreativnosti i pozitivne energije koju uvek rado podele sa beogradskom publikom. Jovanović, koji će publiku uvesti u nastupe grupe Ti i Mikija Solusa, izvešće pesme sa svog ​istoimenog ​debi albuma koji trenutno promoviše, a koji predstavlja spoj amerikane i bluza začinjen evropskim i balkanskim nasleđem. Ulaznice su dostupne u Felix Shop-u (TC Sremska, I sprat).

Artan Lili 16. oktobar 2015. Artan Lili nastupa u klubu Gun 16. i 17. oktobra Arsen Dedić 12. oktobar 2015. „GLEDAM DRUKČIJE SVIJET“: Veče sećanja na Arsena Dedića 12003306_10156134450140201_7221072091276228973_n 20. jun 0800. Marčelo i Elemental nastupaju u Hali sportova Bojan Zulfikarpašić i Vasil Hadžimanov na Kolarcu 20. jun 7200. Klavirski duo Bojan Zulfikarpašić i Vasil Hadžimanov ponovo na Kolarcu! · · ·