Mikser Design Food
23. nov
PULS GRADA · gastro

Mikser Design Food spaja dizajn, hranu, inovativne tendencije u gastronomiji i okuplja male i velike proizvođače delikatesa, poslastica,vina, sireva, slatkiša, organske hrane, dizajniranih kulinarskih predmeta i kuhinjske opreme kao i škole kuvanja. Naredna manifestacija gastro čarolija u Mikser House-u se održava pod sloganom “Dobra hrana” i pozabaviće se aktuelnim temama vezanim za zdravu ishranu.

Cilj manifestacije koja spaja gastronomiju i dizajn je da se hrana prikaže na novi, lepši i inovativniji način, a ovoga puta, Mikser Design Food teži da zajedno sa posetiocima dođe do odgovora na pitanja – šta je to zdrava hrana, koje namirnice treba ili ne treba izbegavati, da pokrene pitanje principa zdrave ishrane i preispita savremene trendove u oblasti nutricionizma.

do
Mikser House, Karađorđeva 46
Mikser House
100
Događaj na Facebooku

U okviru pratećeg programa Mikser Design Food: Good Food manifestacije biće održana tri predavanja, tri gastro radionice. Kroz kreiranje neobičnih kulinarskih bravura, u vidu Patelina Vege zalogaja za pamćenje, posetioce će voditi poznati kuvar Filip Ćirić (chef restorana Homa), koji će podeliti svoje bogato iskustvo i strast u kreiranju nezaboravnih gastronomskih doživljaja.

U 12 časova, Nada Ličina iz udruženja “Na putu zdravlja” održaće radionicu Stvarno dobra hrana, na kojoj će objasniti koje namirnice treba ili ne treba koristitii i kako ih pripremiti na način da budu ukusne a zdravije.

U 14 časova Tatjana Jevđović (Beauty Imagini) održaće predavanje Hrana je izvor zdravlja, uzivanja i radovanja koja će ispričati kako hrana može da pomogne unapređenju kvaliteta života. Istoričarka umetnosti i gastroheritolog, Tamara Ognjević, će u 15 časova otkriti kako i šta su zaista jeli naši preci, kakav je bio njihov doživljaj hrane i koje su namirnice smatrali zdravim u sklopu predavanja Srednjovekovna kuhinja – istine i zablude o ishrani u prošlosti.

U 17 časova Georgij Nazarov, ekspert za zdraviji i kvalitetniji pristup životu otkriće Tajne pravilne ishrane.

Prijave za radionicu poslati na mejl: naputuzdravlja@gmail.com. Cena učešća je 1500 dinara. U 14 časova, posetioci će biti u prilici da isprobaju i nauče da spremaju sirovu hranu, i to raw čokoladu, nutelu, sir od badema i čokoladnu granolu, na besplatnoj radionici Maje Platnar iz BistRaw Zdravo Živo restorana u Skoplju.

Od 16 do 18 časova, na radionici Superklopa Nine Kokalj, gošće iz Slovenije, naučiće učesnike kako da budu super kuvari, uz malo veštine i puno dobre energije i interesantne kombinacije cvekle, čokolade, himalajske soli i kajenskog bibera.
Prijave slati na: office@mikser.rs. Cena učešća je 1000 dinara.

Mediteraneo Festival vina 15. novembar 2014. Mediteraneo festival vina Festival sireva 11. oktobar 2014. Festival sireva u Mikser Houseu Coffee Fest Beograd 26. septembar 2014. Spremite se za prvi CoffeeFest Great British Weekend 20. jul 1200. GREAT British Weekend (#GBW2014) – festival britanske hrana i piva · · · · · ·