Božo Vrećo i Halka
9. jun
KULTURA · muzika

Osmi Mikser festival, najveća regionalna smotra kreativnosti i inovacija, održava se peti put u beogradskom kvartu Savamala, pod sloganom „Osetljivo društvo / Sensitive Society”.

Snažno je obojen temama rodne ravnopravnosti i ženskog stvaralaštva, društvene jednakosti, otvorenog dijaloga, mulikulturalnosti i efikasnijeg rešavanja konflikta.

Na glavnom stejdžu, na Miksalištu smenjivaće se muzičke veličine iz regiona koje su u značajnoj meri doprinele definisanju balkanskog zvuka, a poseban akcenat biće stavljen na žensko stvaralaštvo u muzici. Drugog dana Mikser festivala, na Miksalištu će nastupiti muzički fenomen koji svojim stvaralaštvom piše novu istoriju sevdalinki, ansambl Halka predvođen Božom Vrećom, dok će nakon njih na scenu stupiti jedan od omiljenih gradskih izvođača, Kralj Čačka, kome će se specijalno povodom Mikser festivala na bini pridružiti sopran Katarina Jovanović.

Miksalište, Mostarska 5, Savamala
Mikser House
1100
Događaj na Facebooku

Ansambl Halka svojom interpretacijom sevdalinki pokazuje da svoju muziku stvara sa idejom da finalni rezultat budu pesme verne onome što je najbolje u istoriji sevdaha. Od osnivanja 2013. godine, pa sve do danas, Halka ne prestaje da izaziva veliko interesovanje publike, kako jedinstvenom interpretaciojm, tako i načinom pevanja i stavova soliste Boža Vreća koji svojim atraktivnim scenskim performansom i autentičnim vokalom daje dodatni kvalitet ansamblu sastavljenom od vrsnih muzičara – gitariste Dina Šukala, basiste Edvina Hadžića, pijaniste i harmonikaša Adisa Sirbubala i perkusioniste Anesa Beglerbegovića.

Nenad Marić, poznatiji kao Kralj Čačka, a često nazivan i srpskim Tom Vejtsom, će koncertom na Mikser festivalu još jednom dokazati da je muzika isključivo pitanje ljubavi i emocija, i to jedinstvenom šetnjom kroz bluz, džez i stari domaći folk, obojen socijalno angažovanim komentarima. Harizmatični umetnik će ovoga puta, specijalno povodom Mikser festivala, nastupiti zajedno sa gošćom Katarinom Jovanović, osnivačicom međunarodnog festivala klasične muzike Kos ars, docentom na FMU, raskošnim sopranom koja je u svojoj karijeri bila Aida, Toska, Violeta Valeri, Margareta, Leonora, Dona Ana, ali i prva žena direktorka Beogradske opere.
Koncert je sedeći, pa je broj ulaznica za drugi dan Mikser festivala, 9. jun, ograničen na 800.

Hor bečkih dečaka 21. maj 2016. Svetska muzička atrakcija: Hor bečkih dečaka u Beogradu Enrique Iglesias 10. maj 2016. Enrique Iglesias u Kombank areni Jack Oblivian 7. maj 2016. Jack Oblivian & The Sheiks + Amy LaVere & Will Sexton KC Grad 22. april 2016. KC Grad slavi 7. rođendan – vodimo vas na koncert koji se održava sutra! · · · · ·