cover7
26. dec
KULTURA · muzika

Koncerti Miška Plavog tradicionalno oduševljavaju publiku koja rado iznova sluša njegove muzičke bravure. 26. decembra u 23h Miško Plavi nastupa pred publikom KC Grada, sa uigranim sastavom koji, pored njega, čine Vasil Hadžimanov, sinti bas i klavijature, i Srdjan Dunkić na bubnjevima.

Milivoje Petrović (Miško Plavi) je multiinstrumentalista koji se pojavio na novotalasnoj rok sceni početkom osamdesetih godina kao gitarista, basista i klavijaturista saradjujući sa bendovima: Via Talas, D’Boys, Piloti, Ekatarina Velika…

Poslednjih godina njegova preokupacija je harmonika, a sa ovim instrumentom je izgradio značajnu svetsku karijeru.

Braće Krsmanović 4, Beograd
KC Grad
500
Događaj na Facebooku

Od 2000. godine izvodi program Music Around the World sa kojim je održao više od 200 koncerata u Japanu gde je objavio i album Istok ljubi zapad. Autor je muzike za nekoliko srpskih, francuskih i američkih filmova.

Vasil Hadžimanov je prepoznatljiv kao predvodnik VH band-a,vodećeg fjužn sastava na ovim prostorima. Školovao se na čuvenom Berklee koledžu, a tokom kratkog boravka u Njujorku sredinom devedesetih svirao je sa muzičarima kao što su Matt Garrison, Rodney Holmes, David Binney, Danny Sedownick, itd.

Srdjan Dunkić – Johnny jedan je od najtraženijih studijskih muzičara u regionu. Karijeru je počeo već kao dvanaestogodisnjak. Bivši je član VH band-a, a nastupao je i snimao sa mnogim poznatim muzičarima i grupama (Bata Kovac, K2, Zana, Dragoljub Djuričić, Fuzzbox). U svojoj bogatoj muzičkoj biografiji se može pohvaliti i nastupima sa čuvenim Cosey Powell-om na njegovoj evropskoj turneji.


El orgazam u domu omladine 26. decembar 2015. Orgazam koji traje 35 godina Neno Belan 23. decembar 2015. Neno Belan i Fiumens priređuju veliki prednovogodišnji koncert Seven that Spells 17. jun 9700. Seven That Spells i By-Pass: Sudar spejs-roka i izvrsnog metala YU Grupa proslaviće 45 godina čistog rokenrola koncertom 17. decembra u beogradskoj Hali sportova 17. jun 4200. YU Grupa slavi 45 godina od osnivanja u Hali sportova ·