Braca Bluzeri
17. jul
KULTURA · pozorište

Mjuzikl inspirisan kultnom američkom muzičkom komedijom iz 1980, premešten je u naše podneblje i u sadašnji trenutak. „Braća (B)luzeri“, sa dvojicom protagonista koji gotovo nikada ne skidaju naočare za sunce i crna odela uz glumačko – pevačko – plesačku ekipu, predstava je praćena domaćim i svetskim džez, bluz i rok hitovima, na duhovit način govori o životu umetnika.

Mjuzikl dotiče teme koje se odnose na preživljavanje i dešavanja iza scene na kojoj stvari deluju blistavo. Braća (B)luzeri bore se za spas kulture i umetnosti, a njihova „božja misija“ sastoji se u očuvanju poslednjih ostataka istinskih vrednosti i poruka koje se ljudima putem umetnosti prenose.

Braća Džidži (Ivan Jevtović) i Elvis (Ivan Mihailović) pored mnogobrojnih prepreka – od eksplozija, preko opasnih žena, do susreta sa policijom, ponovo okupljaju svoj bend i pokreću kulturnu revoluciju.

do
Miksalište, Mostarska 5, Beograd
BELEF
500
Događaj na Facebooku
Umetnost zapošljavanja pozorište 20. jun 2000. Umetnost zapošljavanja – poziv za učešće na pozorišnom treningu Afanisis ili o presvlacenju 20. jun 4400. Premijera predstave „Afanisis ili o presvlačenju“ Upoznaj mog tatu 27. maj 2015. Predstava „Upoznaj mog tatu“ u Domu omladine predstava14a 20. jun 8400. Sterijino pozorje – 60. put u Novom Sadu