Cat Power
11. sep
U VAZDUHU · grad

Jedna od najvažnijih zvezda amerikana zvuka – Cat Power, nastupiće prvi put u Srbiji na solo koncertu u Domu omladine Beograda. Ova zvezda alternativnog zvuka, slavna pod umetničkim imenom Cat Power, predstaviće na svom prvom gostovanju u našoj zemlji program koji predstavlja presek njene cele, bogate karijere. Novi svet digitalne komunikacije kao da je tražio ovakvu preosetljivu umetnicu, da na jezik emocija prevede sve nove međuljudske nedoumice.

Samosvojan romantični i uopšte privatni život Chan Marshall, bogati su kao i njena muzika, te su predmet priča i inspiracije za celu generaciju, posebno mladih žena kojima je Cat Power često najbolja prijateljica, uteha, i primer za ugled, na večnu temu: kako živeti život po svome.

Dom omladine Beograd, Makedonska 22
Dom omladine Beograd
1500
Događaj na Facebooku

Cat Power se pojavila sredinom devedesetih kao izuzetno talentovana kantautorka čiji je jedinstven, senzualan glas, ostajao u uspomeni svakom ko bi ga jednom čuo. Njena mešavina folka, bluza i panka, sa duboko proživljenim poetskim tekstovima, impresionirala je jednako publiku, kritičare i druge muzičara. Posle nekoliko cenjenih albuma za manje nezavisne izdavače, od kojih je vrhunac “Moon Pix” (1998.).
Impresivna kolekcija nežnih pesama, You Are Free (2003.) na kojoj su gostovale takve veličine kao što su Eddie Vedder (Pearl Jam) i David Grohl (Foo Fighters), ostavila je dubok utisak širom sveta, definitivno lanisrajući Cat Power kao model delikatne trubadurke za nova vremena. Sledeći autorski CD, The Greatest (2006.) doneo je pravi trijumf kroz nove kreativne pomake, okretanje ka soul muzici i otkrivanje mnogobrojnih inspiracija koje stoje u korenu muzičkog sveta Cat Power. Konačan proboj među velika autorska imena američke muzike ovog vremena zabeležen je na izdanju “Sun” (2012.), njenom prvom koje je dospelo među deset najprodavanijih ploča na Billboard listi.

Chan Marshal poznatija kao Cat Power je u međuvremenu zasluženo postala svetski prepoznatljiv alterativni celebrity: kao omiljena pop ličnost Karla Lagerfelda, predstavljala je Chanel nakit, jednako kao što je bila učesnik mnogih dobrotvornih akcija (posebno u okviru organizacije PETA, kao i za lečenje HIV). Glumila je u uspelim nezavisnim filmskim produkcijama, učestvovala u konceptualnim umetničkim radovima u najprestižnijim svetskim galerijama (MOMA).

Tav Falco u Beogradu 10. septembar 2016. Tav Falco’s Panther Burns stiže u Beograd 12009694_869702573120590_3183679598088363422_n cover 2. septembar 2016. VIBE Festival: Energija elektronske muzike u Kragujevcu skandi 27. avgust 2016. Iz drugog ugla: Skandinavija u Zaokretu OURBAR 27. avgust 2016. KOOP Oscar Orchestra ponovo u Beogradu · ·