Moksito radionica
24. avg
PULS GRADA · dizajn

U nedelju, 24. avgusta, u 17 časova, u Mikser Houseu će biti održana nesvakidašnja dizajnerska radionica koja će promeniti pogled na štampanje majica i razbiti ustaljene zablude da je nedostatak materijalnih sredstava prepreka u sprovođenju kreativnih ideja u delo. Trojica mladih grafičkih dizajnera i ilustratora demonstriraće inovativnu „Moksito“ tehniku štampe, koja, umesto fine sito svile, koristi obične mreže za komarce.

do
Mikser House, Karađorđeva 46
Događaj na Facebooku

Trojica grafičkih dizajnera i ilustratora: Marko Gamser, Miloš Opačić i Nemanja Obradović, članovi tima “Luft”*, predstaviće u nedelju, 24. avgusta, u 17 časova, inovativnu tehniku sito štampe – Moksito – gde finu sito svilu zamenjuje obična mreža za komarce. Inspirisani ovim otkrićem, došli su i do naziva projekta, jednostavnom zamenom slova K i S u reči Moskito (mosquito) i dobili novu reč koja se jedva razlikuje od stare, a ima u sebi i reč sito (en – screen).

Zabavna radionica trojice domišljatih mladića pokazaće kako manjak novca u kombinaciji sa mnogo entuzijazma, energije, truda, istraživanja, mogu dovesti do fantastičnih rezultata.  Svi koji navrate 24. avgusta u Mikser House, mogu doneti svoju majicu (belu ili svetle boje), na koju će tokom radionice otisnuti ograničen broj Moksito printova i zatim poneti kući jedinstveni dizajnirani predmet. Prisutni će takođe na poklon dobiti i Moksito plakat, koji će se praviti na licu mesta.

Izložba: Kreativnost u Srbiji 30. jun 2014. Izložba: Kreativnost u Srbiji Jugotip 30. jun 2014. Izložba Yugotip u KC Grad Škrabac 9. jun 2014. “Škrabac“ Ane Babić u UK Parobrod Young Designers 6. jun 2014. Holandski kolektiv YOUNG DESIGNERS u Novoj Iskri