Morrissey
10. dec
KULTURA · muzika

Velikan britanske muzike Morrissey održaće koncert u sredu 10. decembra u Belexpocentru u okviru jesenjeg Belgrade Calling serijala!

Svoj prvi koncert u Beogradu, Morrissey je preko dugogodišnjeg agenta iznenada zakazao regionalnoj „Avalon produkciji“ sa ličnom željom da nastupi pred ovdašnjom publikom.

Na ovogodišnjim koncertima, Morrissey je izvodio svoje poznate numere „First of the Gang to Die“, „Everyday Is Like Sunday“, „Suedehead“, „Trouble Loves Me“, kao i „The Queen Is Dead“, „How Soon Is Now“, „Meat Is Murder“ i „Asleep“ od kultnog benda The Smiths čiji je bio frontmen u osamdesetim.

Na set listi su i novi singlovi sa albuma „World Peace Is None of Your Bussiness“ koji je objavljen je u julu ove godine sa nepodeljenim uspehom kod fanova i kritike, uz drugo mesto na britanskoj i 14 na američkoj listi albuma.

Belexpo centar, Španskih boraca 74
Balgrade Calling
2990 za parter, 3990 za Fan pit
Događaj na Facebooku

Novi album ujedno je i deseti studijski po redu otkako je Morrissey napustio legendarnu grupu The Smiths sa kojom je snimio četiri kultna albuma, zbog kojeg ih mnogi pozivaju da se okupe radi ulaska u Rokenrol dvoranu slavnih.

Morrissey je 29. novembra održao veliki koncert u rasprodatoj londonskoj O2 Areni uz poruku fanovima da ga pamte, ali da zaborave njegovu sudbinu. Ova izjava u svetlu njegove borbe protiv raka, svetsku muzičku javnost potakla je na tumačenje da je te noći održan možda i poslednji Morrisseyev koncert u Velikoj Britaniji, te da je aktuelna turneja možda i oproštajna.

Brojne fanove na Tviteru podsetila je i na njegovu nedavnu izjavu da će nastupati do samog kraja, makar „život okončao na pozornici“. Spekulacije o oproštajnoj turneji na društvenim mrežama izdvojio je i magazin NME citirajući tvitove kao što su: „Još uvek sam utrnuo nakon #MorrisseyattheO2 – stvarno je delovalo kao oproštaj. Cela dvorana je plakala“.

Oscar Mulero 28. novembar 2014. Oscar Mulero večeras u Drugstoru Provetravanje 22. novembar 2014. Provetravanje u Beogradu: Darkwood dub, Plejboj, Eva Braun i Sinestezija u Magacinu Depo Svetlana Zaharova 22. novembar 2014. Metropoliten i Boljšolj u bioskopu Cineplexx Roni Sajz u Beogradu 19. jul 7200. Legenda Roni Sajz stiže u Beograd ·