MostarSevdahReunion_01
15. mar
PULS GRADA · agenda

Mostar Sevdah Reunion se napokon vraća u Beograd! Nakon rasprodatih sala Sava Centra, Kolarca i Mikser House-a, kraljevi sevdaha su najavili ovogodišnji beogradski koncert za 15. mart u Dorćol Platzu i dolaze spremni da opravdaju svoj trenutni uspeh na svetskim world music top listama.

Mostar Sevdah Reunion – pioniri sevdaha 21. veka ili jednostavno rečeno, najveći bosansko-hercegovački kulturni ambasadori, svojim jedinstvenim stilom izvođenja, kombinujući izvorne sevdalinke sa džezom, bluzom, soulom i etno elementima, oduševljavaju publiku širom sveta.

Njihov veliki svetski uspeh dokazuje i podatak da je Sretin najnoviji album već treći mesec zaredom na evropskoj top listi za world music koju pravi EBU (Eurovision Broadcating Union). U januaru se nalazio na devetom mestu. Takođe i najnoviji video spot benda „Srdo moja“ u izvođenju mlade Antonije Batinić – novog ženskog vokala u bendu, našao se na januarskoj prvoj poziciji najčuvenije world music internet platforme ETHNOCLOUD.

do
Dorćol Platz, Dobračina 59b
Dorćol Platz
900, 1.100 RSD
Događaj na Facebooku

S poslednjim studijskim albumom Mostar Sevdah Reunion presents Sreta – The Balkan Autumn u izdanju holandskog Snail Records-a bend je predstavio svetskoj world music sceni jednu od najbolje čuvanih tajni balkanske muzike – Milutina Sretenovića Sretu, koji je svoj TV debi imao u čuvenoj emisiji Nikad nije kasno. Šestiću i ekipi dovoljno je bilo samo jednom da ga vide i čuju uživo, kada im se pojavio kao specijalni gost povodom obeležavanja 80. rođendana kralja romske muzike, pokojnog Šabana Bajramovića, nakon čega su stupili u saradnju s njim. Šteta ja nemam prava ni na kakvu sreću koja otvara album njegova je prava legitimacija. Najkraća ocena tog albuma po mnogima glasi da su Mostar sevdah reunion sa Sretom snimili svoj najkomercijalniji album a da nisu izdali svoja izvorna nadahnuća i ciljeve.

Ulaznice za ovaj događaj mogu se naći u ograničenom broju po pretprodajnoj ceni od 900 dinara na prodajnim mestima GIGS TIX-a, kao i na blagajni Dorćol Platza. Od 1. marta ulaznica je 1.100 dinara. Koncert je najavljen za 21h.

Sacre glavna fotka 7. mart 2019. Baletska zvezda Sergej Polunjin gostuje u Narodnom pozorištu Predin-2 14. februar 2019. Anja Rupel ponovo u Beogradu naslovna 1. februar 2019. Endru Baruh Vahtel i Igor Štiks u KROKODILovom Centru naslovna 25. januar 2019. 6. Dani igre u Jugoslovenskoj kinoteci · · · · · ·