02_Mount Kimbie_Fb Event cover_1920x1050.1.1
28. jun
PULS GRADA · agenda

Uticajan elektronski dvojac iz Londona, Mount Kimbie, pioniri post-dubstep-a, nastupiće u petak 28. juna, među zidinama kultne Barutane, u okviru HiddenBg x Blender specijala.
Reč je o muzičarima za kojima izgara čitava njihova generacija, sastavu koji je drastično promenio elektronsku muziku i direktno je odgovoran za novi talas dubstep-a krajem dvehiljaditih, a koji je nakon toga doživeo i prodor u pop kulturu.
Tokom karijere od jedne decenije, Mount Kimbie su objavili tri veoma uspešna albuma, koji su postigli veliki uspeh kod publike i muzičkih kritičara i imali pregršt koncertnih turneja širom sveta, na kojima su utemeljili vodeću poziciju na internacionalnoj elektronskoj sceni.

do
Barutana, Kalemegdan
Blender
690 RSD
Događaj na Facebooku

Od anonimnih muzičara do trendsetera u dubstep-uMount Kimbie, probili su se u svega pola godine. Njihovi prvi EP-jevi Maybes (2009) i Sketch on Glass (2009) sa žestokim gitarskim rifom i fragmentiranim vokalima promenili su tadašnja pravila dubstep-a, i izdvojili se od svega što se u tom trenutku nudilo u muzičkom svetu, dok su sa prvim albumom Crooks & Lovers (2010) dospeli među sam vrh elektronske muzike. Usledila je serija uspešnih saradnji sa The xx, Džejmsom Blejkom, Kingomom Krulom, Micachu-om, kao i nastupi na Warehouse Project-u, Outlook-u, Bestival-u, Dimensions-u, Field Day-u, ADE-u. Remiksovali su The xxFoalsThe Big PinkKelis i Andreju Trianu. Mount Kimbie postaju ključni artisti za jednu čitavu generaciju klabera.

Nakon brilijantnog izdanja Love What Survives (2017) za Warp Records, usledila je turneja tokom koje su nastupili i na Pitchfork Music festivalu, Primavera Sound festivalu, Field Day-u i Electric Picnic-u. Ovaj album uvršten je među najbolja izdanja 2017. godine, a sa njega se posebno izdvaja Blue Train Lines, pesma za koju je vokale uradio King Krul.

Posle turneje usledila su dva remiks EP-ja singlova sa albuma Love What Survives koje su uradili tehno ikone Nina Kravic, Marsel Detman, Gerd Janson i Elen Alijen.

Mount Kimbie odigrali su značajnu ulogu u kreiranju nove forme u elektronskoj muzici. Njihov uticaj proteže se daleko izvan tog pravca, poznati su po unikatnom mešanju žanrova, a na Kalemegdansku tvrđavu donose jednu sasvim drugačiju muzičku dimenziju – Mount Kimbie će u specijalnom di-džej setu demonstrirati bogatstvo njihovog jedinstvenog zvuka.

Njihovi setovi razvili su veoma značajnu reputaciju tokom ovih deset godina. Oni nude brz pogled u različite muzičke uticaje i avangardni ukus ovog sastava, kroz raznovrsne forme elektronske muzike, konstantno eksperimentišući sa atmosferičnim klupskim numerama.

Thievery Corporation 26. jun 2019. Koncert leta u Beogradu – Thievery Corporation 26. juna na Tašu! naslovna predrag vuckovic 23. jun 2019. U Beograd stiže najzabavniji letački šou na svetu – Red Bull Flugtag! ADSUUSq4 20. april 2019. Gem, Set, meč! Set Troksler prvi put u Beogradu BGKO promo 16. april 2019. Barcelona Gipsy Balkan Orchestra dolazi u Srbiju · · ·