Milena Jancuric
17. nov
KULTURA · muzika

Talentovani muzičari i pevači domaće scene predstaviće poznate hitove poznatog muzičara klubu Soul Society – stari Bitef, a naredne nedelje Robert Glasper održaće radionicu posvećenu džezu i muzičkoj industriji

Najveća savremena džez zvezda, Robert Glasper, konačno stiže u Beograd sa svojim triom 22. i 23. novembra na festival Musicology, a ekipa talentovanih muzičara i pevača domaće scene će svojim eksperimentom ozvučiti ostale dobro poznate numere ovog umetnika u petak 17. novembra.

Grupa izvrsnih beogradskih muzičara upotpuniće Glasperov dolazak donoseći nam instrumentale njegovog Experiment-a kao i pesme sa albuma ,,Black Radio’’.

Ideja koncertnog serijala „Musicology Barcaffè Sessions“ je da, osim što pruža priliku publici da čuje izvođače koje je teško čuti u zemlji i regionu, omogući muzičarima i mladima koji žele da se bave muzikom da pohađaju kreativne i interaktivne radionice sa izvođačima koji nastupaju.

Soul Society - stari Bitef, Skver Mire Trailović
SOUL Society
300 rsd
Događaj na Facebooku

Robert Glasper je upravo ovim numerama stekao svetsku slavu i prepoznatljivi muzički pečat, a oni koji će odati autentični omaž ovom umetniku jesu upravo oni muzičari koji grade i neguju zvuk inspirisan Glasperovim stvaralaštvom, a to su:

Katarina Kočetova i Aleksandar Grujić – klavir
Bogdan Đurđević – bubnjevi
Milena Jančurić – flauta
Ivan Radivojević – truba
Marko Ćurčić – bas
Ilija Mihailović, Gorica Šutić i Milica Dobrić – vokali

Poznato je da u okviru svojih svetskih turneja Robert Glasper rado ostvaruje kontakt sa lokalnim umetnicama i ljubiteljima muzike uopšte. Naredne nedelje, Robert Glaser će iskoristiti dvodnevni boravak u Beogradu, kako bi sa našim mladim muzičarima i onima koji se tako osećaju, podelio iskustva svoje bogate karijere, otkrio im trikove i tajne u koje je pronikao baveći se muzikom i muzičkom industrijom. Radionica sa Robertom Glasperom je zakazana za 23. novembar u klubu Bitefartcafe, uz podršku Američke ambasade u Beogradu.


Aisa Ijiri 15. novembar 2017. Keyboard Days po četvrti put u Beogradu Novosadski Jazz festival_cover 15. novembar 2017. 19. Novosadski džez festival Chk Chk Chk 14. novembar 2017. !!! (Chk Chk Chk) po prvi put u Beogradu 14. novembra Sana Garić i Lira Vega 10. novembar 2017. Lira Vega i Sana Garić u Kulturnom centru Grad · · · · ·