bugge wesseltoft
6. nov
KULTURA · muzika

Mikser House i Multikultivator predstavljaju OK World Bugija Veseltofta.

Mikser House, Karađorđeva 46
Mikser House
750/950
Događaj na Facebooku

ok_world

Čuveni norveški džez muzičar Bugge Wesseltoft, dobro poznat beogradskoj publici, predstaviće svoj aktuelni projekat OK World 6. novembra 2013. OK World okuplja šest vrhunskih muzičara sa tri kontinenta, a koji je zbog zauzetosti muzičara ove godine dostupan za samo 5 nastupa. Jedan od njih dogodiće se upravo u Beogradu, u prostoru Mikser Housea (Karađorđeva 46).

OK World je internacionalni muzički projekat iza kojeg stoje norveški džez pijanista Bugge Wesseltoft, multiinstrumentalista iz Velike Britanije indijskog porekla Shri Sriram i Oslo World Music Festival. OK World nije običan bend. Bugge i njegov prijatelj Shri okupili su najbolje muzičare sa kojima su sarađivali tokom godina provedenih na turnejama širom sveta.

OK World, pored ove dvojice sjajnih muzičara čine još i Khaled Yassine (Liban, udaraljke), Amade Cossa (Mozambik, udaraljke), Vivek Rajagopalan (Indija, udaraljke), Josemi Carmona (flamenko gitara, Španija).

„Počelo je kao eksperiment, ali je već dostiglo tačku u kojoj muzičari ne moraju da gledaju jedni druge na sceni zarad koordinacije“, kaže Yassine.

Članovi benda OK World odlučili su da najpre nastupe u zamljama iz kojih potiču, a da tek nakon toga ovaj program bude dostupan svima. Nakon što svojim nastupom svečano otvore 20. izdanje Oslo World Music Festivala, 29. oktobra, OK World nastupna najpre u Kelnu, a zatim u Beogradu u Mikser Houseu, 6. novembra.

Čućete džez i bitove elektronske muzike, elemente klasične muzike Indije, arapsku darabuku i afričke bubnjeve… kao u svakom dobro spremljenom obroku, ne osećate pojedinačne sastojak već ukus koji nastaje njihovom kombinacijom.

Karte za koncert OK Worlda, koji se održava 6. novembra u Mikser Houseu, se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima po ceni od 750 dinara, dok će njihova cena na ulazu biti 950.


bernays_propaganda-002 10. oktobar 2013. Bernays Propaganda u KC Grad Gregory Porter Vodimo vas kroz program Musicology festivala ·