Najkraći dan
21. dec
KULTURA · film/TV

“Filmkultura” u saradnji sa Domom omladine i Evropskom filmskom akademijom organizuje manifestaciju „Najkraći dan“, filmski maraton revijalnog karaktera, koji će se održati 21. decembra.

do
Dom omladine Beograda
Filmkultura
Događaj na Facebooku

Pomenuti datum predstavlja najkraći dan u godini, kada se u svetu obeležava Dan kratkog filma, sa ciljem afirmacije kratkometražnog filma. Za tu priliku organizovan je besplatan celodnevni program u Velikoj sali Doma omladine Beograda:

12:00h “Kratka škola kratkog filma“
radionica za učenike srednjih škola – vodi Stefan Arsenijević, filmski reditelj

14:30h “15 minuta mladosti“
selekcija domaćih kratkometražnih filmova, snimljenih pre autorove tridesete godine

17:15h “Dugi život kratkog filma“
tribina o mogućnostima distribucije kratkometražnog filma čiji su učesnici Želimir Žilnik, Nikola Majdak jr., Stefan Ivančić i Andrijana Stojković

19:00h “Dužina nije bitna!“ / “Short Matters!“ – 1. deo
selekcija najboljih evropskih kratkometražnih filmova iz 2012. godine prema izboru Evropske filmske akademije (filmovi su sa engleskim titlom)

21:00h “15 minuta radosti“
selekcija nagrađivanih domaćih kratkometražnih filmova

23:15h “Dužina nije bitna!“ / “Short Matters!“ – 2. deo
selekcija najboljih evropskih kratkometražnih filmova iz 2012. godine prema izboru Evropske Filmske Akademije (filmovi su sa engleskim titlom)

Program je koncipiran tako da možete da pogledate jedan film, celu selekciju na jednu od tema ili da celog dana uživate u kratkim filmovima.

Pored glavnog programa u Domu omladine Beograda, tokom celog dana biće emitovani kratkometražni filmovi na što više javnih mesta, ne tako uobičajenih za ovaj tip nekomercijalnog programa. Neka od prikazivačkih mesta biće mali ekrani u Poštama Srbije u Beogradu, autobusima GSP-a, radnjama tehničke opreme Tehnomanija i Big Bang. Na taj način, veliki broj ljudi će imati priliku da „usput“ pogleda zanimljiv sadrzaj, kao i da se informiše o glavnom programu koji se održava u Domu omladine Beograda. Na ekranima bi se emitovali kratki igrani i dokumentarni filmovi domaće proizvodnje.

Ladies Night 27. novembar 2013. Ladies Night u Cineplexxu ·