Laguna Noć knjige
17. jun
KULTURA · knjige

U Laguninim klubovima čitalaca i knjižarama Delfi od 17 sati do ponoći održaće se četrnaesta regionalna manifestacija „Noć knjige“ pod pokroviteljstvom Eurobank Srbija. Pred čitaocima će se u „Noći knjige“ naći nova knjiga Svetislava Basare „Očaj od nane“ i „Bajka“ Dobrice Ćosića. Priče savremenih srpskih pisaca možete naći u zbirkama „Priče o Kosovu“ i „Orlovi ponovo lete“ u okviru Lagunine edicije „Talasi“. Među hitovima za Noć knjige naći će se i nova knjiga Paula Koelja „Biti kao reka“, nova knjiga Trejsi Ševalije „Plodovi na vetru“ i nova knjiga Lusinde Rajli „Sedam sestara“.

Popusti na Lagunina izdanja: za kupovinu jedne knjige biće 25 odsto, za dve knjige 30 odsto, za tri knjige 35 odsto, a za četiri i više knjiga 40 odsto. Popust na strana izdanja biće 20 odsto, a naslovi ostalih izdavača biće sniženi do 20 odsto. Cene raznovrsnog gift asortimana biće snižene za 10 odsto.

Knjižarski lanac Delfi
Laguna
Događaj na Facebooku

U Noći knjige pred čitaocima će se naći više od 23 000 naslova Lagune, ali i drugih izdavača. „Pored knjiga domaćih izdavača, biće i naslovi nekoliko hrvatskih izdavača, što je raritet kod nas, kao i knjige najvećih engleskih, američkih i francuskih izdavača“, istakla je na konferenciji za novinare povodom Noći knjige direktorka knjižarskog lanca Delfi Vesna Mihailović.

Noć knjige će se održati u 26 gradova u Srbiji i regionu, na 51 lokaciji. „Ovo će biti najveća Noć knjige do sada jer smo u prethodnih nekoliko meseci otvorili još tri nove knjižare“, istakla je direktorka marketinga Lagune Ana Spasojević.

„Regionalni karakter manifestaciji daju Lagunini klubovi čitalaca u Banjaluci, Tuzli, Sarajevu, Podgorici i Nikšiću. I ovog puta Noći knjige su se pridružile brojne biblioteke. Čitaoci će imati prilike da se druže sa svojim omiljenim piscima, a prijatelji manifestacije su spremili brojne i raznovrsne poklone za sve koji budu učestvovali u Noći knjige.“

Novi roman Jua Nesbea iz serijala o inspektoru Hariju Huleu Bubašvabe imaće premijeru u Noći knjige. Posle trinaest godina slavni češki pisac Milan Kundera čitaocima je predstavio svoj novi roman Praznik beznačajnosti, a u knjižarama možete naći i knjige nobelovaca Svetlane Aleksijevič Černobiljska molitva i Mo Jena Smrt na sandalovom kocu.

Dizajn:TKV 25. maj 2016. 10. međunarodni Beogradski festival poezije i knjige: Trgni se! Poezija! Savamala Book Fest 5. maj 2016. Savamala Book Fest po drugi put u Mikser Houseu Polet 29. april 2016. YU-lit // Predstavljanje dva autora iz Hrvatske: Darko Šeparović i Alen Brlek Knjige 28. april 2016. Pet godina časopisa posvećenog prevodnoj književnosti – Asymptote ·