Marko Nastić
25. sep
PULS GRADA · clubbing

Beogradske klabere krajem septembra čeka prava mala poslastica pošto će naš najpoznatiji DJ Marko Nastić, posle duže vremena puštati isključivo „old school techno“ i to sa vinila. Posebnu notu ovom povratku u prošlost daje i to što će se žurka održati u kultnom klubu Andergraund, u kome je praktično i počela domaća tehno priča.
Starijim klaberima bi žurku „OLDIES GOLDIES Special Edition | Vinyl only“ možda najbolje mogle opisati tri reči – Nastić, tehno i Andergraund. Naime, u doba kad je tehno bio nova stvar u Beogradu, ovu muziku su dosta popularizovali upravo Marko Nastić i Dejan Milićević, koji su tada nastupali pod imenom Teenage techno punks. Oni su nekoliko godina baš u kultnom Andegraunudu, sa čijim otvaranjem se može reći i da je počeo ozbiljniji klabing u prestonici, iz nedelje u nedelju okupljali sve veći broj poklonika elektronske muzike.

Andergraund Lounge bar, Pariska 1a
Andergraund Lounge Bar
450

Međutim, Andergraund je zatvoren pre nekoliko godina, a u periodu kada je bio hit mesto u gradu, pre više od jedne decenije, puštao se žanr koji se sada naziva old school techno. Marko Nastić je poslednjih godina malo promenio svoj muzički izraz i više ne forsira tvrđi zvuk. Baš zato će ovo biti retka prilika da se u ovom jedinstvenom ambijentu upali vremeplov i da se ove večeri oni stariji podsete, a oni mlađi možda i po prvi put osete pravu atmosferu.

„To je zaista bio jedan više nego lep period. Odlična ekipa, sjajan vajb, divne uspomene… Bio sam mlađi i moja muzika je bila drugačija nego sada, pa će ovo biti lepa prilika da malo pogledamo unazad i podsetimo se kako je sve to izgledalo i zvučalo pre više od 10 godina. Dosta vremena sam proveo spremajući se za ovu žurku, pošto ne puštam baš često retro. Izvukao sam neke stare ploče koje svi znaju, ali sigurno ih nisu čuli dugo, kao i neke koje će sve iznenaditi. Čeka nas jedan pravi povratak u prošlost. I biće ludo, budite sigurni“ , poručuje Nastić.

Zato će biti nezaobilazno da se u Andergraundu zavrte i neke ploče sa etiketa koje su obeležile old school techno kao što su Primate, Tortured, BUSCH, Jericho, Ingoma, Recycle Loops, Novamute, Intec, Recon Warriors… Uz Nastića će nastupiti i DJ Steve, kao i trenutno najenergičniji domaći tehno artist, DJ Speedy. On će imati veliku čast da ove godine bude jedini srpski predstavnik na prestižnom festivalu Amsterdam dance event, koji će u oktobru okupiti najveće imena ove industrije…


Astral Projection 29. avgust 2015. Astral Projection u Barutani ove subote Outnumbered 23. jul 2015. Atraktivan muzički program 13. Summer3p festivala Lady Lee 11. jul 2015. Najseksepilniji evropski DJ ove subote u Bašti kod Juge Dave Clarke 4. jul 2015. „Tehno baron“ stiže u Beograd: Dejv Klark u Barutani! ·