Zdravlje (foto: Pixabay)
5. apr
PULS GRADA · zdravlje

Posetioce festivala očekuje bogat program sa velikim brojem besplatnih pregleda, edukativnih predavanja, dešavanja na bini, štandovima izlagača, degustacijama zdrav hrane i dr. Jubilarni „15. Affidea Festival zdravlja“ biće posvećen zdravim stilovima života, borbi protiv neracionalne upotrebe antibiotika, značaju savremene radiološke dijagnostike u ranom otkrivanju bolesti, upotrebi aplikacija u službi rekreacije i sportskih aktivnosti, a biće predstavljen i projekat za mlade „Budućnost za 5“.

Na nekoliko punktova biće organizovani besplatni pregledi za građane, između ostalog, opšteg zdravstvenog stanja i pritiska, merenje nivoa šećera u krvi, ultrazvučni pregledi, nutricionistički pregledi, izračunavanje rizika za dobijanje dijabetesa, tretmani bioptrom medicinskim aparatom i dr.

„Festival će biti podeljen u nekoliko “zdravih” zona pa će posetioci lakše moči da se snađu kada budu tražili “oblast” koja ih zanima. Na manifestaciji će tradicionalno učestvovati više od 80 izlagača: domovi zdravlja, privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, wellnes i banjski centri, proizvođači zdravih proizvoda i kozmetike, i svi oni koji se bave zdravim stilovima života. Predavanja će održati najeminentniji stručnjaci iz sveta medicine, a tribine će imati ugledne ustanove poput VMA, zatim mediji i udruženja pacijenata“ – istakla je dr Mima Fazlagić, direktorka festivala.

Zdravstveni radnici će i ovoga puta moći besplatno da prisustvuju akreditovanim predavanjima (9 akreditovanih programa) i dobiju bodove za obnavljanje licence.

Za mališane će biti organizovan „Dečji kutak” i „Bolnica za medvediće”, gde deca mogu da donesu omiljene igračke na „preglede” i razbiju strah od „belih mantila”.

„Na festivalu ćemo predstaviti veliki nacionalni projekat za mlade “Budućnost za 5”, sa ciljem da se motivišu i podstaknu srednjoškolci i studenti da iskoriste svoj potencijal, budu proaktivniji u traženju zaposlenja i lakše dođu do svog prvog posla, ali i kako da se lakše uklope u životne tokove“ – rekla je dr Mirjana Mićović, predsednica Organizacionog odbora „Affidea Festivala zdravlja“.

do
Dom omladine Beograda, Makedonska 22
Festival zdravlja

Ispred kompanije Affidea, generalnog sponzora Festivala zdravlja, obratio se direktor Affidea dijagnostičkog centra Beograd i Regionalni menadžer Affidea za Balkan, gospodin Marijan Bilić – „Kompanija Affidea, kao najveći evropski operater u oblasti radioloških medicinskih usluga od ove godine je prisutna i u Srbiji. Srbija je 16. država u Evropi u kojoj je Affidea otvorila svoj 220. dijagnostički centar što pokazuje da naša kompanija veruje da je Srbija dobro mesto za investicije. Sa druge strane, velika nam je čast što imamo mogućnost da podržimo manifestaciju kao što je Festival zdravlja, koja promoviše zdravlje, prevenciju i zdrave stilove života – jer ništa nije važnije od zdravlja.“

Govoreći o aktivnosti Affidea na predstojećem Festivalu zdravlja, gospodin Bilić je istakao da će svaki posetilac Festivala koji poseti štand Affidea, dobiti vaučere sa popustom za pregled na najsavremenijoj magnetnoj rezonanci i 128-slajsnom skeneru, kao i vaučere sa popustom za pregled obe dojke na najsavremenijem mamografu sa tomosintezom.

„Pored toga – napominje gospodin Bilić – „Affidea je omogućila svim zainteresovanim posetiocima da 5. i 6. aprila u Domu omladine u periodu od 10 do 12 i od 16 do 18 časova mogu obaviti skrining na najsavremenijem ultrazvučnom aparatu i dobiti savete od naših lekara. Takođe, na Festivalu će 6. aprila od 14 časova u velikoj Sali Doma omladine, biti organizovana i tribina o značaju primene savremenih tehnologija u radiologiji i onkologiji.

Na tribini, koja je namenjena kako stručnoj, tako i ostaloj zainteresovanoj javnosti, će između ostalih govoriti i doc. dr Dušan Mileusnić, Medicinski direktor Centra za radioterapiju u Banja Luci, RS, BiH, i g. Miodrag Vukobratović, dipl. el. inženjer, Izvršni direktor Affidea Srbija.“ – istakao je Marijan Bilić.

Na svakih pola sata na bini će se smenjivati programi vežbanja namenjeni za građane svih uzrasta. Biće održane i degustacije zdravih proizvoda i upoznavanje posetilaca sa proizvodima i uslugama izlagača. Glavni promoter 15. Affidea Festivala Zdravlja je dr Nada Macura.

Svetski dan dijabetesa 14. novembar 2016. 14. novembar – Svetski dan dijabetesa Festival zdravlja 22. septembar 2016. 14. Jesenji Festival zdravlja Beograd 2016. Festival Nove Perspektive 24. januar 2016. Festival Novih Perspektiva u Mikser Houseu festival zdravlja 19. mart 2015. Prolećni festival zdravlja u Domu omladine · · · · · · ·