Filharmonija
26. avg
PULS GRADA · aktuelno

Sve je spremno za kulturni događaj godine kada će Beograd pod otvorenim nebom ugostiti filharmonijski orkestar na jednoj od najlepših gradskih lokacija u okviru prve „Noći muzike“ i time još jednom stati rame uz rame sa mnogim svetskim metropolama poput Beča, Londona, Berlina i Nju Jorka.

„Noć muzike“ zakazana je za 26. avgust na stadionu Tašmajdan, kada će 80 mladih, vrhunskih izvođača Regionalne dečje filharmonije dočarati svim posetiocima kako zvuči pravi muzički spektakl. Organizatori događaja pod zvezdanim nebom naglasili su da im je želja da „Noć muzike“ postane tradicionalna manifestacija i još jedan od simbola leta u Beogradu. Takođe, važno je istaći da je ulaz na koncert potpuno besplatan i neće biti podele karata, niti rezervisanja mesta.

Stadion Tašmajdan, Ilije Garašanina 26
Beogradska filharmonija
Događaj na Facebooku

Marina Uzelac, menadžerka Dečje filharmonije, istakla je da su mladi muzičari oduševljeni što će imati priliku da nastupe pred punim Tašmajdanom i da će Noć muzike biti veličanstveni završetak njihove turneje, nakon održanih koncerata u Zagrebu i Ljubljani.

Na repertoaru koncerta naći će se aranžmani nezaboravnih kompozicija iz poznatih filmskih ostvarenja poput Lovca na jelene, Ratova zvezda, Rokija i Pirata sa Kariba, a očaravajuća energija mladih muzičara iz celog regiona na originalan način upoznaće posetioce sa svetom klasične muzike.

Dragomir Petronijević, član Gradskog veća, jednog od glavnih partnera manifestacije, rekao je da će Grad Beograd, kao i do sada, nastaviti da podržava ideje koje doprinose razvoju naše prestonice, kao i njenog turističkog i kulturnog potencijala.
Veliku podršku realizaciji koncerta pružila je i Piraeus banka. Menadžerka korporativnih komunikacija kompanije, Miroslava Nešić Bikić, navela je da Piraeus banka ima dugu tradiciju korporativne odgovornosti i da je ovo samo jedan u nizu događaja koje Banka sa zadovoljstvom podržava. „Raduje nas i prilika da još jednom podržimo mlade talente i projekte koji promovišu tradicionalne vrednosti i kulturu“, izjavila je Miroslava Nešić Bikić.

Prva Noć muzike realizuje se uz podršku Piraeus banke, kompanije Polimark, Ministarstva pravde, Grada Beograda i sportsko rekreativnog centra Tašmajdan.


Beogradski Noćni Market 1. jul 2016. Beogradski Noćni Market #2 Teslin vremeplov 18. jun 2016. Teslin vremeplov putuje u Niš cover5 3. decembar 2015. 9. Festival nauke na Beogradskom sajmu cover8 28. novembar 2015. Noć Reklamoždera i ove godine u Sava Centru ·