Bićemo prvaci sveta
26. feb
KULTURA · film/TV

Od producenata najgledanije domaće filmske i TV sage „Montevideo“, firme Intermedia Network, u februaru dolazi još jedna istinita sportska priča koja je posvećena košarci.

„Bićemo prvaci sveta“ je priča o četiri pionira koji su osnovali Jugoslovensku školu košarke i koji su zaslužni za razvoj ovog sporta u Evropi – Nebojša Popović (Strahinja Blažić), Borisav Stanković (Aleksandar Radojičić), Radomir Šaper (Miloš Biković) i Aleksandar Nikolić (Marko Janketić).

Centralni događaj je finalna utakmica na Svetskom prvenstvu u Ljubljani , 1970. godine, između timova Jugoslavije i Sjedinjenih Američkih Država.

Cineplexx Ušće Shopping Center, Cineplexx Delta City
Cineplexx

Iz vizure glavnog lika Nebojše pratimo razvoj i životni put entuzijasta koji su svojim profesionalizmom, idejama i naporima ostvarili svoj san – prvu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu, uz ogromnu pomoć istomišljenika iz svih krajeva bivše zemlje.

Asteriks 20. jul 6800. Porodični dan u bioskopima Cineplexx: Asteriks i Obeliks na velikom platnu Ciklus norveškog filma 1. februar 2015. Ciklus norveškog filma u Kulturnom centru Grad Messi 30. januar 2015. Festival evropskog dugometražnog dokumentarnog filma “7 veličanstvenih” mortdecai 22. januar 2015. Novi film Džoni Depa „Mortdekai“ u Cineplexxu · ·