davorin bogović
14. feb
KULTURA · muzika

Na Dan zaljubljenih, u Božidarcu, u okviru festivala Vračar Rocks! nastupiće legendarni pevač Prljavog kazališta Davorin Bogović sa svojim bendom i Tanja Jovićević s grupom Oktobar.

Biće to koncert pod nazivom „Mi Plešemo! 2015“ koji će evocirati uspomene na novi talas i zlatni muzički period osamdesetih u bivšoj Jugoslaviji, i to u jedinstvenom jugonostalgičnom ambijentu CZK Božidarac, u kome se mogu videti reklame, posteri i gradovi iz ex-Yu, pa čak i automobil Fića na zidovima koncertne sale.

Tri sata koliko će trajati događaj, mnogo hitova Prljavog Kazališta, Oktobra 1864 i EKV-a, uz odlične muzičare i fantastične glasove Davorina i Tanje obećavaju pravo uživanje za sve prisutne na dan zaljubljenih!

Radoslava Grujića 3
Vračar rocks
900, na dan koncerta 1000
Događaj na Facebooku

Davorin Bogović je počeo muzičku karijeru u sastavu pod imenom Ciferšlus, a 1977. godine pridružuje im se Jasenko Houra i tada menjaju ime u Prljavo Kazalište. Nakon tri albuma i velikog uspeha benda polovinom 80-ih Davorin zbog privatnih i porodičnih obaveza napušta grupu. 1998 godine pokreće bend Davorin i Bogovići i snima jedan studijski album Sretno Dijete koji je imao hit Moja voljena i nakon nekog vremena ponovo pravi pauzu sve do 2011. kada pronalazi saradnike po svom guštu te se oformljuje bend od već iskusnih i poznatih muzičara. Lagano su krenuli su sa snimanjem singlova da bi u decembru 2014 objavili i novi albumu pod nazivom Mijene u izdanju Dallas Recordsa.

Pored nekoliko pesama s njegovog prvog i novog albuma, akcenat i veći deo nastupa će biti sa pesmama Prljavog Kazališta kojima je Davorin dao autentičnu prepoznatljivost. Mi plešemo je po mišljenju mnogih najveći hit novog talasa 80-ih i dan danas često slušana na radiju i klubovima, Sve je lako kad si mlad pesma za koju se može reći da je postala i ostala himna mladih i onih koji se tako osećaju, Crno bijeli svijet koji je odavno postao ska rock klasik, a sviraće i ostale poznate hitove kao što su Moderna devojka, Sretno dijeteKorak do snaSubotom uvečeNeka te ništa ne brine itd.

Gosti na koncertu će biti Tanja Jovićević koja je pre šest meseci oformila novu postavu i bend Oktobar sa kojim priprema i neke nove pesme. Na repertoaru će biti najveći hitovi Oktobra 1864 kao što su Crni plesDenisŽelim tePut E7/9Carte blanche itd, kao i nekoliko pesama od EKV-a na kojima je Tanja učestvovala kao prateći i gostujući vokal.

Artan Lili 13. februar 2015. Artan Lili i Nežni Dalibor na Vračar Rocks festivalu Crvi 7. februar 2015. Crvi i Foolish Green u Kulturnom centru Grad Bojan & Vasil - pijanistički duo 1. februar 2015. Bojan Zulfikarpašić i Vasil Hadžimanov na sceni Kolarca Obojeni program 24. januar 2015. Drug§tore concert: Obojeni program ·