Neon Jazz
10. dec
KULTURA · muzika

U iščekivanju prvih pahulja, zagrejani kuvanim vinom započinjemo serijal neonskih jazz vibracija u ušuškanoj atmosferi ispod Brankovog mosta. Neon Jazz koncept će na mesečnom nivou predstavljati aktuelne jazz snage sa lokalne jazz scene u specijalno uređenom prostoru. Trudićemo sa da na trenutnu gužvu i napetost na savamalskoj večernjoj sceni odgovorimo toplotom, nežnošću i opuštenošću atmosfere koju ćemo stvarati neonskim jazz sredama, stoji u saopštenju organizatora ove večeri.

KC Grad, Braće Krsmanović 4
100
Događaj na Facebooku

Prvi na listi sastava koji će nastupiti u Gradu je sastav Nautilus, koji očaravajuće briše liniju između jazza, fusiona, funka i neo soula gradeći svoj zvuk na zaraznim improvizacijama prepoznatljivih muzičkih tema. Ekipu Nautilus čine basista Moka Stanojević i klavijaturista Andrej Martinović koji su istovremeno i članovi soul benda Marakuja, mladi, izuzetno talentovani trubač Ivan Radivojević koji dolazi sa upravo završene jazz akademije u Gracu, dok je bubnjar Dušan Damjanović već poznat kao vrhunski klupski i studijski muzičar.

Plasido Domingo 8. decembar 2014. Plasido Domingo u Kombank areni Artan Lili 6. decembar 2014. Artan Lili i Transeen u Domu omladine Veliki prezir 5. decembar 2014. Veliki prezir i Lira Vega u Božidarcu Oscar Mulero 28. novembar 2014. Oscar Mulero večeras u Drugstoru