19718391_1586144548064560_283276731_o
31. dec
KULTURA · muzika

Novi Sad, Evropska prestonica kulture za 2021. godinu, u novogodišnjoj noći promeniće svoj izgled uz pomoć svetlosno-vizuelne produkcije! Umetnički koncept dočeka predstojeće 2018. godine poveren je autorskom timu reditelja, scenografa, dizajnera svetla i video umetnika pred kojima je zadatak da u novogodišnjoj noći oživi centar Novog Sada. Rediteljka umetničkog koncepta, Margaret Taboroši zadužena je da režira ovaj vizuelni performans, za magiju svetlosnih efekata biće zadužena Milica Stojšić a specijalno dizajniran vatromet samo za Novi Sad i prve minute nove godine prirediće lično princ Đorđe Karađorđević i Mike Knoks koji ukrašavaju neba širom sveta.

Fondacija Novi Sad 2021 kao organizator predstojeće novogodišnje proslave pokloniće Novosađanima i gostima Novog Sada doček sa najraznvrsnijim umetničkim programom, kada će na četiri lokacije nastupiti više od 50 izvođača.

do
Trg slobode Novi Sad
Fondacija Novi Sad 2021
Besplatan
Događaj na Facebooku

Na glavnom novosadskom trgu nastupiće velikani domaće i regionalne scene Plavi orkestar, Darko Rundek i S.A.R.S, dok nas na Trgu republike očekuju koncerti bendova najrazličitijih žanrova, kao što je britanski rokenrol zvuk benda The Gift, nesvakidašnji zvuk afro-popa benda JeuNS, jazz-teatar, fusion, rock i eksperimental sastava Čičini čvorci i mnogi drugi. Muzičku čaroliju na Trgu Republike obojiće i lokalni autentični restorani sa svojom gastronomskom ponudom, kao i lokalni proizvođači zanatskog piva i  domaćih vina sa Fruške gore.

Ljubitelji elektronske i rep muzike uživaće i ove godine uz neke od najboljih domaćih i stranih izvođača u Studiju M kada će na velikoj Re:Shape NYE žurci na dve bine nastupiti ukupno dvanaest izvođača. Rave Beats bina predstaviće ekskluzivno u Novom Sadu DJ zvezdu Džona Akvavivu, dok će CAKE Beats bina ugostiti vođu najtvrđeg trep talasa na Balkanu, Krešu Bengalku. Na Rave Beats bini očekuju nas i nastupi odabranih regionalnih izvođača kao što su Kristijan Molnar, Aleksandre Duende, Dark Angel i Smtng, dok će osnivači jedne od najpopularnijih klupskih hip-hop večeri u Srbiji, CAKE Beats na svojoj bini, uz Krešu Bengalku i DJ VRH-a predstaviti najpoznatija imena regionalne i domaće i hip-hop scene kao što su Fat Gold, Pizzaboi., Pushta G i Rasheed & Yeah Left.

Slavlje za mališane počinje 31. decembra u 11 časova u Dunavskom parku kada će program otvoriti plesni studio Dance revolution. Dinamični i zabavni mjuzikl će predstaviti kreativni studio Čarolija, nakon koga će nastupiti višestruko nagrađivani novosadski dečiji hor Zvončići. Interaktivni koncert Avanture Leteće Gitare Branimira Rosića napraviće savršen uvod za dolazak Deda Mraza koji će se, u organizaciji dramskog kluba Teatrilo, obratiti deci, nakon čega će uslediti crtanje po specijalno napravljenoj statui za ovu priliku, a posetioci će u novogodišnjoj noći moći da očekuju još iznenađenja.

maxresdefault54 30. decembar 2017. Sergio Lounge u KC Gradu Bijelo dugme Budva 29. decembar 2017. Bijelo dugme i mnogo drugih izvođača na trgu u Budvi Massimo 22. decembar 2017. Massimo Savić nastupa u Sava Centru Aleksandar Karaulić 14. decembar 2017. Bojana Vunturišević u Parobrodu · · · · ·