One Republic
6. jun
KULTURA · muzika

Koncert grupe OneRepublic biće održan 6. juna, 2015. Beogradu u Kombank Areni, sa početkom u 21h. Posle rasprodatih koncerata širom Evrope, turneja ovog popularnog pop sastava se nastavlja 2015. godine i napokon u Beograd dolazi jedan atraktivan, svež, moderan i aktuelan bend.

Karte za ovaj koncert biće puštene u prodaju 20. novembra.

Kombank arena, Bulevar Arsenija Čarnojevića 58

Dok su stvarali svoj treći studijski album, grupa OneRepublic je putovala po Parizu, Grčkoj, Londonu, Njujorku, Sijetlu i Vankuveru da bi napisala, snimila i unapredila svoj već fantastični zvuk. Radeći i u studiju Rajana Tedera, njihovog pevača, tekstopisca, klavijaturiste i dobitnika nagrade Gremi, OneRepublic (čiji se megahit iz 2007. Apologize nalazi među prvih 50 na Bilbordovoj listi Hot 100 najboljih pesama svih vremena) redefinisali su svoj pristup ritmu i unapredili svoj moćni rok-pop hibrid elementima elektronske muzike, gospela, bluza i folka. Hrabar i inovativan nastavak 2009. Waking Up, album Native nudi nalet stadionskog roka koji je žestoko vođen bitom, ali je ipak eteričan i intiman. Takođe napisana od strane pevača Rajana Tedera dok je bio u Evropi, numera Love Runs Out sadrži i zahvalnicu nekim mestima u Pragu, Berlinu, Amsterdamu i Parizu, čime je pisanje tekstova na putu podignuto na novi nivo.

Kroz ceo album Native, OneRepublic pojačava emotivnu moć svake pesme novim i prerađenim vokalnim pristupom. Rođen i odrastao u Tulsi u Oklahomi, Teder je odrastao pevajući u crkvi i on kaže da su kantri muzika i gospel najviše uticali na njegov pevački stil. Ali iako već godinama peva dinamičnim i nesputanim glasom na koncertima grupe OneRepublic tokom godina, dugo je izbegavao da takvim glasom peva u studiju. „Uvek sam obuzdavao svoj glas na albumima, možda iz straha da ne preteram i ispadnem suviše nadmen,“ kaže on. „Na ovom albumu sam smatrao da je već vreme da kanališem taj glas sa koncerata na album i da pustim gospelovskom glasu i pojanju da utkaju svoj put u pesme.“

Svežina je beskrajno važna bendu, koji je pre svega težio tome da stvori „veoma moderan album koji će prikazati život 2013,“ kako kaže Teder. „Takođe nam je važno da svaki album bude evolucija, gde ćemo moći da napravimo ogroman zaokret u našem zvuku i da odatle stvorimo gomilu sjajnih pesama,“ nastavlja on. „To je zaista mukotrpan proces, ali to je za nas jedini način.“

Mark Lanegan u februaru u Beogradu 24. februar 2015. Mark Lanegan Band stiže u Beograd u februaru Roni Sajz u Beogradu 25. avgust 7200. Legenda Roni Sajz stiže u Beograd Trio Guarnerius 17. novembar 2014. Veče dobre energije u Guarneriusu Alan Ficpatrik 15. novembar 2014. Alan Ficpatrik u Hangaru kod Luke Beograd – vodimo vas na ovu žurku!