Keyboard Days
18. sep
KULTURA · muzika

Nakon izuzetno uspešno održanog prvog dela festivala u junu, na kome su nastupili pijanisti iz Japana, Velike Britanije i Srbije, UK Parobrod sa velikim zadovoljstvom nastavlja seriju dobrih muzičkih koncerata kroz drugi deo festivala Keyboard Days u UK Parobrodu. Po prvi put u Srbiji gostuje kolumbijski pijanista i kompozitor Antonio Korea, koji će prvog dana festivala održati solo koncert i premijerno predstaviti kolumbijsku scenu i svoje nove kompozicije za klavir u kojima se bavi odnosima zvuka, vremena i tišine.

do
UK Parobrod, kapetan Mišina, 6a
LP Duo
Događaj na Facebooku

Drugog dana festivala predviđen je nastup LP Dua (pijanisti Sonja Lončar i Andrija Pavlović) kojima se pridružuje pijanista Antonio Korea u premijernom izvođenju minimalističkog remek dela Incantatie IV za tri klavira, čuvenog Holandskog kompozitora Simeona Ten Holta.

Poslednjeg dana festivala nastupaju trio harmonika Asahra, predstavljajući nov, savremen i atraktivan program za ovaj neobični sastav. Po prvi put na našim prostorima biće organizovana izložba analognih sintisajzera nastalih u periodu 1970-1985. godine koji je bio važan za razvoj novih muzičkih pravaca a kasnije i modernih muzičkih instrumenata. Izložba će obuhvatiti najeminentnije proizvođače iz tog vremenskog perioda kao što su MOOG, ARP, KORG, ROLAND, YAMAHA, a svi izloženi eksponati moći će da se čuju i probaju uz prisustvo eminentnih i iskusnih prezentera.

U okviru trodnevne izložbe zainteresovani će moći da prisustvuju i predavanju o načinima rada, komponentama i načinima povezivanja i korišćenja analognih sintisajzera koje će održavati Nenad Antanasijević Antanas, kompozitor i graditelj analognih muzičkih instrumenata i opreme.

Program festivala u septembru:

Četvrtak, 18. septembar

19h – Otvaranje izložbe analognih sintisajzera

20h – Antonio Corea (Kolumbija), klavir

Petak, 19. septembar

19h – vođenje kroz izložbu analognih sintisajzera, Nenad Antanasijević Antanas

20h – LP Duo – (Sonja Lončar, Andrija Pavlović) i Antonio Korea, tri klavira

cena karte 250 din

Subota20. septembar

19h – vođenje kroz izložbu analognih sintisajzera, Nenad Antanasijević Antanas

20h – Trio harmonika Asahra

 

Amy Winehouse 14. septembar 2014. Veče posvećeno Amy Winehouse u Parobrodu Provetravanje 13. septembar 2014. Provetravanje u Beogradu: Jarboli, Obojeni program i KKN u Barutani Elemental 22. avgust 9200. Elemental i Nipplepeople u Barutani Ensh 22. avgust 2800. Ensh live · · ·