Refresh festival u Kotoru
18. jun
KULTURA · muzika

Ovogodišnji, osmi po redu, Refresh festival održaće se u kotorskom superklubu Maximus u Starom gradu. Na tri odvojene bine nastupiće preko 50 izvođača, a program glavne bine, koja prima oko 2000 posetilaca, predvode svetske DJ zvezde Steve Bug, Mauro Picotto, Jimmy Van M i tehno tandemi Octave One i Kaiserdisco. Festival u Kotoru ponovo će na Fresh bini ugostiti neke od najzanimljivijih crnogorskih DJ asocijacija kao što su Tehno Klinika, Beat at Joes i GroovyCastelNouvo, a novitet ove godine svakako je Trance bina čiji hedlajneri su Will Atkinson, Standerwick i čuvena DJ diva Claudia Cazacu.

do
Kotor, Stari grad
Refresh festival
2300
Događaj na Facebooku

Kultni nemački DJ i producent Steve Bug konačno stiže na Refresh sa jednim od svojih nepogrešivih setova po kojima je dobro poznat svim ljubiteljima elektronskog zvuka. Prestižni magazin Resident Advisor prozvao ga je Gentleman of Techno, jer uz istančan ukus i veštinu punu finesa, jednako pokreće najzahtevnije klabere i one kojima je njegovo ime, sa punim pravom, sinonim za odličan provod.

Italijanski majstor Mauro Picotto poslednjih godina plasira savremen tehno zvuk na etiketi Alchemy i organizuje brojne velike žurke širom planete. Jedna takva desiće se upravo i na ovogodišnjem Refresh festivalu kada će prikazati dve decenije iskustva na sceni koje sežu i do hitova u dens grupi Cappella.

Octave one  je tandem, ponikao u samom srcu Detroita, specifičan i po tome što ga čine braća, Lenny i Lawrence Burden. Vlasnici planetarno uspešnog singla Blackwater, Burdenovi su izdavači i najvećeg tehno hita svih vremena, Jaguara DJ Rolanda, ali i brojnih drugih tehno klasika, objavljenih na jednom od stubova detroitske scene 430 West Records. Octave One su poznati po neverovatnim nastupima uživo, po originalnom zvuku, kakav se ne može pronaći u setovima ostalih disk džokeja, po zvuku Detroita, drugačijem i posebnom.

Goribor 1. avgust 2014. Goribor u Barutani Katarina Kačunković 25. jul 2014. Katarina Kačunković u bašti Mikser Housea Zemlja gruva 25. jul 2014. Zemlja gruva u dvorištu Banovine u Nišu Novosadsko muzičko leto 25. jul 2014. Počinje Novosadsko muzičko leto · ·