VIZUAL-Web-Pic-2
25. maj
KULTURA · muzika

Deveto izdanje najvećeg regionalnog festivala kreativnosti održaće se pod autobiografskim sloganom „MIGRACIJA“, a publici su nakon dugog čekanja poznata prva muzička imena: Jura Stublić i Film, Disciplin A Kitschme, Edo Maajka, britanski Avalnche Party, E-play, Zemlja Gruva, Bojana Vunturišević i mnogi drugi.

U petak 26. maja iz Engleske na glavnu binu Mikser festivala nam stiže „Avalnche Party“ garažni-pank bend čiji nastupi predstavljaju pravu eksploziju energije i zvuka, a možda ih najbolje opisuje rečenica: „Ovo je rokenrol u svom najstrašnijem obliku, sa zubima pit bula.“

Nakon benda „Avalanche Party“ nastupiće „E-Play“, srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Sastav „E-play“ iza sebe ima četiri studijska albuma, veliku listu samostalnih i festivalskih nastupa. Bend je nedavno objavio novi singl pod nazivom „Da budemo samo dobro“ koji je već osvojio srpsku publiku i time najavio novi album za 2017. godinu.

Istog dana posetioce festivala očekuje nastup „Disciplin A Kitschme“ Posle prošlogodišnjeg grandioznog nastupa u prepunoj bašti SKC-a, „Disciplin A Kitschme“ u postavi Koja – bas i vokal, Manja – prateći glas, Vul- bubnjevi i Djeke – usna harmonika, obradovaće Beograđane još jednim zvučnim udarom 26.maja na glavnoj bini Mikser festivala 2017.

Posle ponoći binu preuzima organizacija „Kišobran“, koji će nakon nešto više od dva meseca pauze razbiti tišinu i to baš na Mikser festivalu. Za one koji ne znaju, „Kišobran“ žurke važe za omiljene u gradu, gde se pleše dugo, a zaljubljuje često.

U subotu 27. maja publiku Mikser festivala očekuje nastup Bojane Vunturišević koju znate kao nekadašnju pevačicu pop atrakcije „Svi na pod“, specifičnog vokala i jedinstvene harizme. Pesmom „Kese etikete“ – koja je već postala hit, Bojana je najavila izlazak prvog albuma „Daljine“ koji je radila sa svojim dugogodišnjim saradnikom Ivanom Mirkovićem Bambijem i Minjom Bogavac. Publika će upravo na Mikser festivalu imati priliku da čuje album u celosti, dobro znane hitove grupe „Svi na pod“, ali i da se upozna sa bendom koji će Bojani „čuvati leđa“. Bend čini fantastičan dvojac dobro poznatih ljudi sa beogradske elektronske i rokenrol scene – Ivan Mirković Bambi i MKDSL. 

do
Mikser festival 2017, Žitomlin na Dorćolu
Mikser House
250, 500, 600, 800, 1200 rsd

Nakon Bojane na scenu izlazi Zemlja gruva beogradski bend, prepoznatljiv po specifičnom imidžu, scenskom performansu i samostalnom delovanju na sceni koji u okviru sopstvenog studija i etikete Gruvlend stvara autorsku muziku. U junu 2016, Zemlja Gruva objavila je drugi studijski album Šta stvarno želiš na kom se našlo 8 novih pesama i dve vec objavljene – Sudopera i Jednom je sada.

Istog dana popularni bosanski reper Edo Maajka sa novim bendom, nastupiće pred publikom Mikser festivala. Nakon sjajnog nastupa u Mikseru 2016, Edo Maajka se ponovo vraća u Beograd, gde nastavlja da se britkim jezikom obračunava sa ovdašnjim mentalitetom i da se protiv boljki društva u regionu bori oštrim, ali šarmantnim i inteligentnim rimama.

Nakon ponoći Love Revolution Party vodi vas na putovanje kroz svet tolerancije i ljubavi za sve nas. Ovom prilikom u okviru posebnog izdanja festivalske žurke nastupiće popularni grčki haus duo Bang La Decks i izraelski DJ i producent Sagi Abitbul, koji je između ostalog radio remikse za veliki broj svetskih muzičkih imena. Uigrana ekipa Mikser Housea, Mikser Gardena i WB Community-a pobrinuće se da izlazak sunca na Dunavu bude za pamćenje.

U nedelju 27. maja na glavnoj bini nastupiće sarajevski bend Fikusi, dok će festival zatvoriti Zagrebački Film na čelu sa pevačem Jurom Stublićem. Jedna od udarnih snaga jugoslovenskog novog talasa brzo je postao prvorazredan pop-rok bend srednje struje, koji sa velikim hitovima poput Zamisli život, Pjevajmo do zore ili Sjećam se prvog poljupca u posedu, nije izgubio ništa od svoje koncertne privlačnosti i pored autorske neaktivnosti njegovog vođe poslednjih 25 godina.

Na festivalu će nastupiti i koncept brend ExYu Vinyl Diggers, ekipa striktno vinil DJ-eva sa prostora bivše Jugoslavije.

Ograničeni broj promo ulaznica možete nabaviti po sledećim cenama:

Petak 26. maj do ponoći 500 dinara, nakon ponoći 250 dinara

Subota 27. maj do ponoći 600, nakon ponoći 800 dinara

Nedelja 28. maj 500 dinara

Komplet ulaznice za sva 4 dana 1200 dinara.

Sve cene ulaznice su promotivne i važe za prvih 500 ulaznica, a možete ih nabaviti na prodajnim mestima Gigstixa i u Mikseru.

avital_2012_02_9904a 29. april 2017. Avi Avital: Rok star na mandolini dimitri 22. april 2017. U fokusu Resonate festivala – Dimitri Hegemann coversupernat 22. april 2017. Program Supernatural festivala цоверсупернатурал 22. april 2017. Beogradski Sindikat i KKN na Supernatural festivalu · · · · · · · ·