Otvaranje izložbe SilkSkrin
19. apr
KULTURA · art

Umetnički tim SilkSkrin čini četvoro vizuelnih umetnika iz Beograda okupljenih u misiji produkcije originalnih umetničkih radova i promovisanja autorskog izraza u oblasti grafičkih komunikacija.

Od 2009. godine, SilkSkrin istražuje, eksperimentiše i obogaćuje svoj rad krećući se kroz široko polje grafičkih komunikacija – bilo putem tradicionalne grafike (sito štampe) bilo putem savremenih tehnologija. Popkulturni citati, street art, ilustracija, grafički dizajn i prožimanje dizajna i umetnosti uvek su aktuelne teme Silkskrin tima.

Konstantno u potrazi sa novim idejama, akcijama, saradnicima i zabavom, SilkSkrin se zalaže za umetnost za svakoga, za popularizaciju i promociju grafike i edukaciju publike.

Polet, Cetinjska 15
Polet
Događaj na Facebooku

SilkSkrin se ne pita šta je dizajn, a šta umetnost, već stvara po sopstvenom umetničkom senzibilitetu. Nastoji da dâ svoj doprinos raznolikoj kulturnoj i umetničkoj ponudi u Srbiji i u inostranstvu. Zaobilazi probleme na umetničkom tržištu i stvara na sopstveni način, a ima za cilj da inspiriše i pokrene što više autora na akciju. SilkSkrin nastupa kao producent i učesnik različitih umetničkih projekata, delujući pre svega kroz akcije koje su tokom godina okupile brojne vizuelne umetnike. U većini slučajeva akcije su bile koncipirane kao multimedijalni događaji koji su, pored izložbe umetničkih radova, podrazumevale i druge medije: muzički program (koncerte), video projekcije i video instalacije.

Svaka od dosadašnjih akcija bila je prodajnog karaktera, pa su posetioci imali priliku da, uz odličnu atmosferu, po popularnim cenama kupe unikatne umetničke printove. Silkskrin u Poletu izlaže do sada nedovoljno viđene, ali i nove radove koji nisu vezani za kolekcije, već predstavljaju lične izraze svakog od četiri člana kolektiva.

Radove izlažu:
Milica Pantelić, Natalija Dabić, Nikola Korać i Željko Lončar.

4. rođendan Ulične galerije 15. april 2016. Ulična galerija slavi 4. rođendan 4 elementa 15. april 2016. „Četiri elementa – dani evropske primenjene umetnosti u Beogradu“ u Muzeju grada Beograda Art & Science izložba 21. avgust 7200. Izložba „Art&Science“ tokom aprila u KCB-u cover1 3. mart 2016. Izložba „Urban Traveler‟ u umetničkom prostoru U10 · · ·