Gradstor Design Hub
23. maj
PULS GRADA · dizajn

Gradstor – design hub je novi prostor u našem gradu posvećen promociji i plasiranju radova domaćih umetnika i dizajnera. Funkcionisaće kao showroom i galerija u kombinaciji sa malim kafeom i kroz stalne prezentacije i mesečne programe predstavljaće aktuelne kolekcije odeće, obuće, nakita, asesoara, upotrebnih predmeta za kuću. Pored domaćih autora biće prisutni i zanimljivi brendovi iz inostranstva, a planiraju se i programi saradnje domaćih i stranih dizajnera.
Gradstor će u okviru mesečnih programa organizovati predavanja i radionice gostujućih umetnika i dizajnera, kao i izložbe i prezentacije zanimljivih projekata iz oblasti primenjene umetnosti.
Gradstor – design hub počinje sa radom 20. oktobra i biće otvoren svakog dana sem nedelje u periodu od 12 do 20h.

Gradstor Design Hub, Pop Lukina 1
Kc Grad
Događaj na Facebooku

Organizatori sa ponosom predstavljaju selekciju domaćih autora i njihovih brendova, koji će se od otvaranja Gradstora naći u stalnoj ponudi. Svoje kolekcije predstaviće Vesna Kracanović, Jelena Petrović, Milan Zejak, Jadranka Milojković, Hristina Petrović, Hota Hota, Minja Tarle, Miloš Sarić, Spring nakit, Ivana Živković, Dizajn kolektiv, Ana Popović, Nenad Stojaković, Mira Ranković, Nemanja Nikolić, Svetlana Vukov, Rename, studio Glina, Vedrana Petrovska, Jelena Bošković i drugi.

Od stranih brendova biće predstavljen brend Chie Mihara. Chie je Japanka rođena u Brazilu koja stvara izuzetno kvalitetnu žensku obuću u Španiji. Od sada njene kolekcije biće dostupne i domaćoj publici i to u Gradstor design hub-u.

Gradstor – Design Hub je novi projekat Kulturnog centra Grad. ideja o kojoj se dugo razmišljalo i čiji nastanak se već neko vreme planira. Na osnovu projekata koji se već godinama realizuju u okviru programa Kc Grada a i šire (Moda za poneti, Moda za kuću, Tea time, These shoes are made for walking, Exploring inspirations…) nastala je ideja i želja da se otvori novo mesto u Beogradu u kom će domaći dizajneri i umetnici moći da predstave i plasiraju svoje radove. Redovan program Kc Grada je toliko popunjen da neki projekti jednostavno ne mogu da dobiju odgovarajući tretman. Gradstor Design Hub će biti novi prostor na malo drugačijoj lokaciji ali to će svakako biti deo aktivnosti Kc Grada. Autor projekta je Ljudmila Stratimirović, umetnički direktog Kulturnog centra Grad.

Izložba Paralel 6. oktobar 2015. Izložba o Crvenoj zvezdi i Partizanu na Paralel festivalu Slobodan i Saveta Mašić 31. avgust 2015. Izložba: „Velikani grafičkog dizajna: Saveta i Slobodan Mašić“ BeoKreativnost 30. jul 2015. Velika prodajna izložba BeoKreativnost Konstantin Grčić 3. jun 2015. Renomirani industrijski dizajner Konstantin Grčić na Mikser Festivalu 2015. · ·