Soba kao performans prostor
19. maj
U VAZDUHU · promo

U okviru „Radisson Blu Artist Residency“ programa, koji će sutra biti održan u Bulevaru Vojvode Mišića 15 svim posetiocima premijerno će biti predstavljena svetski priznata umetnica Marta Jovanović, kroz njen rad pod nazivom „Pillow Talk“ koji je izvela i u galeriji Bosi Contemporary u Njujorku.

Hotel Radisson Blu Old Mill je početkom godine u saradnji sa Martom Jovanović pokrenuo program „Radisson Blu Artist Residency“, kada se predstavio kao umetnička rezidencija u kojoj će renomirani umetnici iz zemlje i sveta živeti, stvarati i demonstrirati umetničke radove proizašle iz ovog iskustva u samom hotelu.

Otvaranje prvog „THE ROOM“ alternativnog performans prostora u hotelskoj sobi, predstavlja najnoviji poduhvat umetničke rezidencije. Brojni ovdašnji ljubitelji umetnosti imaće priliku da svakog dana od 19. do 31. maja posete ovaj performans prostor i umetnike u sobi sa kojima će učestvovati u intimnom, interaktivnom dijalogu u krevetu.

do
Hotel Radisson Blu Old Mill, Bulevar Vojvode Mišića 15
Hotel Radisson Blu Old Mill

Marta Jovanović, dobitnica nagrade Roma Kapitale za umetničko dostignuće u Italiji 2012, nakon brojnih samostalnih izložbi, provokativnih performansa u inostranstvu i internacionalnih bijenala svečano će otvoriti novi prostor za umetnički rad i Beograđanima po prvi put nakon Njujorka predstaviti svoj prepoznatljiv Pillow Talk performans, ovog puta ekskluzivno u saradnji sa lokalnim umetnicima iz raličitih medija.

Pillow Talk performans treba da predstavi čist i emotivan trenutak u kojem sagovorici dele svoje tajne i prodiru u dušu, gde ne postoje granice i ne postoji briga da li će nas osoba sa kojom delimo jastuk osuditi ili kritikovati. Serija programskih aktivnosti koji će se deąavati u THE ROOM alternativnom performans prostoru će takođe biti direktno prenošeni putem onlajn platforme Galerije 12 HUB za lokalnu i međunarodnu publiku.

Uz podršku Galerije 12 HUB započeta je saradnja sa Telenor Fondacijom u okviru koje će biti unapređena onlajn platforma galerije koja treba da omogući intenzivnu internet aktivnost u realizaciji onlajn izložbi, prezentaciji domaćih umetnika na međunarodnoj sceni, ali i u digitalizaciji i arhiviranju savremene umetničke produkcije. Radisson Blu Old Mill Hotel Belgrade realizacijom Artist Residency projekta ima za cilj da doprinese razvoju srpske umetničke scene, da upozna svetske umetnike sa Beogradom, srpskim narodom i kulturom, kao i da postane podsticaj novih saradnji umetnika i institucija u budućnosti.

Moj festival Moj festival pomaže Narodne kuhinje · · ·