Denis Grinstajn
9. okt
KULTURA · art

“Različita odstojanja – između modne fotografije i umetnosti”, očaravajuća izložba fotografija pet renomiranih švedskih fotografkinja biće otvorena 9. oktobra u Ustanovi kulture Parobrod. Otvaranjem izložbe “Različita odstojanja” počinje manifestacija ”Swe u Svemu” – oktobar mesec švedske kulture. Manifestacija “Swe u Svemu” se fokusira na žensko stvaralaštvo u mnogim granama kulture i kreativnih industrija sa ciljem da se otvore putevi direktne komunikacije i saradnje među ženama stvaraocima u Srbiji i Švedskoj.

Tokom oktobra, meseca posvećenog švedskoj kulturi, Ambasada Švedske u Beogradu organizuje najrazličitije događaje i aktivnosti, između ostalog iz oblasti mode, filma i modne fotografije. Autorke Denis Grinstajn, Julija Heta, Martina Hugland Ivanov, Julija Pejron i Elizabet Tol pripadaju novoj generaciji švedskih modnih fotografkinja koje su izgradile reputaciju širom sveta. Njihove fotogafije nalaze se u najpoznatijim svetskim modnim magazinima i galerijama.

do
UK Parobrod, kapetan Mišina, 6a
Švedski Institut i Ambasada Švedske u Beogradu
Događaj na Facebooku

Izložbu organizuje Švedski Institut i Ambasada Švedske u Beogradu, a u saradnji sa Ustanovom kulture Parobrod i Beogradskom nedeljom mode (Perwoll Fashion Week) koja je ovu izložbu uvrstila u zvanični program 36. izdanja Perwoll Fashion Weeka. Izložba “Različita odstojanja” teži da kreira ravnotežu između umetnosti i modne fotografije uzimajući u obzir istoriju kulture, kao i lično iskustvo ovih pet autorki. Ona povezuje njihovu snažnu kreativnu energiju. Fotografije prevazilaze razliku između intimnog i distanciranog, stvarajući atmosferu koja nas očarava.

Pogledajte neke od njih u našoj galeriji:

Denis GrinstajnOtvori galeriju
Tattoo majstori u Beogradu 3. oktobar 2014. Internacionalna tattoo konvencija u Mikser Houseu I'm thinking 19. jul 8800. Izložba Isabel Cuadrado „Promišljam“ sutra u Centru za grafiku i vizuelna istraživanja Ana Adamović 19. septembar 2014. Večeras se otvara Oktobarski salon Henri Mur 19. jul 5600. Velika izložba „Henri Mur – grafičar“ u Beogradu · ·