Lidija Delić, "Seascape", uljana boja
27. okt
KULTURA · art

Ova izložba je prva u nizu predviđenih izložbi i predstavlja zvanični početak saradnje Logic Art Space-a i galerije New Moment.

Radovi su selektovani od strane Lazara Sakana, vlasnika galerije New Moment i Nataše Radojević, osnivača Logic Art Space-a, internacionalne organizacije sa sedištem u Italiji, koja radi na poljima promocije i produkcije savremene vizuelne umetnosti. Izložba će trajati do četvrtka 23. novembra.

Koncept izložbe je zasnovan na selekciji radova koji su različiti po sadržaju i mediju, ali ono što ih povezuje jeste princip istraživanja granica estetske i univerzalne prirode umnog i fizičkog prostora.

do
New Moment galerija, Hilandarska 14
New Moment galerija
Događaj na Facebooku

Osnovno mesto dešavanja jeste “prostor izvan linija“, a on se kod svakog umetnika očitava na drugačiji način. Bilo da je to osetljivi trenutak preispitivanja sopstvenog identiteta, preispitivanje beskrompromisnog prihvatanja savremenih uslovljenosti ili pak put ka novom odredištu, simbolična vrednost linije kao granice je nešto što ne treba samo preći, preskočiti, probiti, već je učiniti irelavantnom i nevidljivom.

Ivona Pleskonja slika ljude koji su u stanju duboke koncentracije, fokusirani na ostvarenje svog zadatka, Simonida Rajčević se u seriji radova pod nazivom Čudni talasi (Strange Waves) bavi doživljajem otuđenosti, radovi Daniele Fulgosi iz serije Hodočašća (Pilgrimage) funkcionišu kao spontani linearni dijagrami koji ilustruju složen protok vremena. Rad Lidije Delić, konceptualno i strukturalno, počiva na intermedijumskom istraživanju povezanosti i odnosa između sopstvenih unutrašnjih procesa i prostora koji nas okružuje.

Prijatelji izložbe: Ruski poslovni klub, advokatska kancelarija SOG, vinarija Despotika, Vanilica/Homemade cookies, Hendricks džin, DJP (Soul Print Recordings)

"Tokovi", galerija Drina 12. oktobar 2017. Tama Svetlost Tama – izložba najnovijih radova Đorđa Stanojevića Kolekcija savremene umetnosti 12. oktobar 2017. Kolekcija savremene umetnosti u Kući legata Fantastičnih 6 slikara 7. septembar 2017. „Fantastičnih 6″ – izložba šestorice slikara Solaris 29. avgust 2017. „Plivačice“ – izložba najnovijih radova Ivane Živić u galeriji Kolarac · ·