Lubomir Melnik
20. jul
KULTURA · muzika

Pijanista, kompozitor, inovator i istraživač na polju savremene muzike, Lubomir Melnik nastupiće po prvi put u Beogradu, u sredu 13. maja u klubu Drugstore.

Ovaj umetnik imao je veliki uticaj na minimalistički pokret ranih sedamdesetih godina prošlog veka, kada je i stvorio jedinstveni jezik za klavir. Njegova ljubav i pasija prema klaviru odveli su ga do granica do tada neistraženih moći klavirske muzike. Njegov fokus je na osnovnom zvuku klavira, na harmoniji i melodiji. Lubomir je ceo svoj život posvetio ovom instrumentu što mu je donelo zasluženu titulu „najbržeg pijaniste na svetu“.

Drugstore, Bulevar Despota Stefana 115
Događaj na Facebooku

Njegova virtouzna klavirska tehnika, drugačiji oblici, mešavina zvuka, sudaraju se i kreiraju nove melodije u neočekivanim trenutcima i oblikuju zvuk iznad zvuka u originalnom obliku. Nastup Lubomira Melnika obećava sjajno iskustvo za one sa proširenim muzičkim vidicima.

Locals 9. maj 2015. Locals žurka: Oni preuzimaju Beograd viva vox 9. maj 2015. Viva Vox slavi 10 godina postojanja koncertom u Kombank Areni The Marshmallow Notebooks u Kc Gradu 8. maj 2015. The Marshmallow Notebooks, (The) Lesser Men i Benchwarmers u Kulturnom centru Grad Miki Solus 7. maj 2015. Miki Solus (Zagreb) u Kulturnom centru Grad