Žerom Cid
 
KULTURA · fotografija

Ustanova kulture Parobrod nakon zimske hibernacije najavljuje početak prolećne programske vizuelne sezone, osvrtom na temu godine. Izbeglice i migrante, Siriju u Srbiji (i ne samo nju), 2015. kao strepnju za 2016. Priča će biti sagledana iz dva ugla, kroz dve nezavisne izložbe u dva dana otvaranja, u nedelji kada se više nego ikad priča o sudbini tzv. balkanske rute.

Prvo Francuz u Srbiji – Žerom Cid (Jérôme Cid) u utorak 23. februara od 20h u klavir holu Arsena Dedića i naslovom „There are only man“.

Dan potom ReProdukcija Vam predstavlja multimedija – izložbu pod nazivom „Život kao inspiracija – priča o balkanskoj ruti“. To je prva samostalna izložba Radeta Markovića.

Fotografije su nastale tokom leta 2015. godine za vreme snimanja reportaže o migrantima na putu između Grčke i Nemačke, u pauzama između produkcijskih obaveza Arte televizije. Izložba ce biti otvorena 24. februara u 19h u Teatar-Teatar holu Parobroda na spratu.

cover2 Tajni život stanovnika Irana – u slikama cover1 Neverovatne slike ispod i iznad površine vode Na zadnjem sedištu moga...taksija Na zadnjem sedištu moga…taksija cover1 Suša u Sahari – u slikama