Poezika_2015
5. maj
KULTURA · muzika

Festival regionalne autorske muzike Poezika održaće se 5, 6. i 7. juna u Novom Sadu, u Kulturnom centru Novog Sada i na Petrovaradinskoj tvrđavi, u Galeriji ITD.

Ove godine, na festivalu koji promoviše „umetnost pevanog stiha“, učestvuju Kris Ekman (The Walkabouts) i Bernard Kogovšek (The Frictions) iz Slovenije, Zvonka Obajdin i grupa Svemir iz Hrvatske, Telemama iz Makedonije i Milan Glavaški sa svojim internacionalnim bendom Rebel Star iz Srbije, odnosno Mađarske.

Osim koncertnih nastupa, u sklopu festivala održaće se dve kreativno-edukativne radionice. Radionicu „Probudimo uspavanke u nama” vodi muzički antropolog i kantautorka Katarina Juvančič iz Slovenije, a drugu koncertnu radionicu, „Music Talks”, vodi Dušan Strajnić (Stray Dogg) iz Srbije.

do
Kulturni centar Novog Sada, Katolička porta 5; Galerija ITD, Petrovaradinska tvrđava
Poezika
besplatno

U filmskom delu festivala biće prikazan dokumentarno-muzički film A Night In Zagreb o hrvatskom bendu The Bambi Molesters.

Marčelo i Napeti Quintet 21. avgust 7600. Marčelo & Napeti Quintet u Domu omladine Rex - Svi na pod! 21. avgust 7600. „Bez Buke“ predstavlja Svi na pod! u novom sastavu Americana Night u Studentskom gradu 21. avgust 6800. Ana Čurčin na otvorenoj sceni DKSG supenatural 26. april 2015. Festival Supernatural na Adi Huji ·