Centar za grafiku i grafička istraživanja AKADEMIJA
7. nov
KULTURA · art

Izložba Pogled u Centar obuhvata 211 radova 100 umetnika i uvid je u Grafičku zbirku Centra za grafiku. Nastajala pune dve decenije, a započeta sa prvim Izdanjima Centra i obogaćena poklonima umetnika, Zbirka danas broji preko 800 grafičkih listova uključujući dela umetnika iz različitih zemalja. Povod za otvaranje fioka Zbirke i predstavljanje javnosti jednog njenog dela je veliki jubilej Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, 80 godina postojanja.

Muzej grada Beograda, Resavska 40B
Događaj na Facebooku

Konceptom izložbe posebno se ističe najvažnija aktivnost Centra – izvođenje i štampanje grafičkog lista. Delikatan  proces koji se sastoji od sprovođenja umetnikove ideje kroz sve tehničke procese i različite faze rada do konačne realizacije u grafički list, podrazumeva tehničku podršku grafičara majstora štampe.

Na ovaj način Centar podstiče brojne umetnike da svoje ideje i koncepte iz jednog medija prevedu u medij grafike. Zato smo u postavku uvrstili i radove pojedinih umetnika koji su izvedeni u drugim medijima, otvarajući mogućnost sagledavanja umetničkog rada, gde jedna ideja ili tema fleksibilno može biti prevedena u različite medije, a da u tom procesu ne gubi na dalekosežnosti svoje poruke.

Muzej afričke umetnosti 4. novembar 2017. Kulturna baština Topčidera – šetnja #1 Diana 1. novembar 2017. Izložba „Od čika Paje“ u Domu Jevrema Grujića Lidija Delić, "Seascape", uljana boja 27. oktobar 2017. „Outside the Lines“ u galeriji New Moment Branimir Karanović 26. oktobar 2017. Otvaranje izložbe „Fotografija GRAFIKA“ Branimira Karanovića sutra