Nikola Jovanović
10. apr
U VAZDUHU · urban flash

Nikola Jovanović, česti učesnik lokalnih TEDx događaja i zagovarač inovacija u domenu
socijalnog preduzetništva, društvenih mreža i HR i CSR sektora, održaće predavanje u dizajn inkiubatoru Nova Iskra 10. aprila, naslovljeno ”Kreativnost i učenje u globalnom društvu znanja”.

do
Nova iskra, Gavrila Principa 43
Nova iskra
Događaj na Facebooku

Kroz predavanje naslovljeno Kreativnost i učenje u globalnom društvu znanja, Nikola Jovanović će se osvrnuti na bitne aspekte i izazove profesionalnog i ličnog razvoja u današnjem visoko-tehnološkom okruženju, u kome tradicionalni koncepti obrazovanja i usavršvanja gube na značaju i efektivnosti.

Nikola je u svom okruženju poznat kao osoba koja otvoreno kritikuje formalno obrazovanje, i čvrsto veruje da će društveno preduzetništvo promeniti svet. Pre 15-ak godina prihvatio je činjenicu da ga formalno obrazovanje usporava i posvetio se ličnom razvoju kroz sve druge oblike učenja. O svojim iskustvima na tom putu redovno izveštava na svom blogu Pećko pivo.

U isto vreme je započeo i profesionalnu karijeru i radio u komercijalnom, javnom i NVO sektoru, uglavnom u oblastima organizacije i razvoja ljudskih resursa, društveno-odgovornog poslovanja (CSR), te IT-a, interneta i korišćenja društvenih medija.

Učestvovao je u osnivanju jednog korporativnog Univerziteta, ali i da dva puta govori na TEDx događajima. Danas je preduzetnik koji razvija onlajn platformu u oblasti razvoja ljudskih potencijala i konsultant za lični, timski i organizacioni razvoj po Human Synergistics i Geert Hofstede metodologijama.

Nikola sebe prvenstveno smatra aktivistom i aktivno radi na formiranju „četvrtog sektora“ u Srbiji, -društvenog preduzetništva – kroz promociju koncepta, borbu za kvalitetan Zakon o društvenom preduzetništvu i, najvažnije – kroz vođenje tima koji se krije iza projekta Habče.

Novogodišnji Stand Up 24. decembar 2013. Novogodišnji stand up specijal u Blowup baru suma-znanja 17. decembar 2013. Šuma znanja – otkrijte 13 naučnih ideja koje su promenile svet